Ο Σαχινίδης διαψεύδει ότι δεν ελέγχθηκαν 1.747 φάκελοι φορολογουμένων - iefimerida.gr

Ο Σαχινίδης διαψεύδει ότι δεν ελέγχθηκαν 1.747 φάκελοι φορολογουμένων

Ο Σαχινίδης διαψεύδει ότι δεν ελέγχθηκαν 1.747 φάκελοι φορολογουμένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι 1.747 φάκελοι φορολογουμένων δεν ελέγχθηκαν κατά τους τελευταίους 20 μήνες, διέψευσε κατηγορηματικά ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε πως «κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το υλικό αυτό έμεινε αναξιοποίητο είναι αβάσιμη και απαράδεκτη».

«Στο υπουργείο Οικονομικών, το 2011, δημιουργήθηκε και λειτούργησε ομάδα εργασίας για τη δημιουργία διασταυρώσεων και την αποκάλυψη περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής. Η ομάδα αυτή πρότεινε και έγινε διασταύρωση φυσικών προσώπων, που εμφάνιζαν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αγοραπωλησιών ακινήτων μεγάλης αξίας», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

Στην συνέχεια υποστήριξε πως «από τον έλεγχο αυτό, προέκυψαν περίπου 1.700 φυσικά πρόσωπα, με αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν ειδικά συνεργεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, με επικεφαλής την Διεύθυνση Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργείων ελέγχου υπάρχουν στο Υπουργείο Οικονομικών και θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία για ειδικές ή γενικές περιπτώσεις, καθώς ήδη πολλοί έλεγχοι ολοκληρώνονται ή έχουν ολοκληρωθεί».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το υλικό αυτό έμεινε αναξιοποίητο είναι αβάσιμη και απαράδεκτη, δεδομένου ότι αυτό προέκυψε από πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο.

Είναι λογικό λοιπόν ότι οι υπηρεσίες οφείλουν να ολοκληρώνουν το κάθε έργο που αναλαμβάνουν, υπό την εποπτεία τής εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ