Δένδιας: Οι αστυνομικοί που... στηρίζουν την Χρυσή Αυγή είναι ελάχιστοι - iefimerida.gr

Δένδιας: Οι αστυνομικοί που... στηρίζουν την Χρυσή Αυγή είναι ελάχιστοι

Δένδιας: Οι αστυνομικοί που... στηρίζουν την Χρυσή Αυγή είναι ελάχιστοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση του να περιορίσει την ακροδεξιά βία στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στους Financial Times. Τόνισε μάλιστα πως οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στην Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι.

«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος. Η αστυνομία δεν είναι γνώριμη με το φαινόμενο, αλλά καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να το συγκρατήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ.Δένδιας επέμεινε ότι η Αστυνομία αντιτάχθηκε ευρέως, και ότι η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίσει την βία –ανεξάρτητα από την πολιτική της προέλευση- ως εγκληματική ενέργεια.

«Είναι γεγονός ότι ο βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η επικράτηση του Νόμου» είπε.

Τα σχόλια του κ. Δένδια ήρθαν εν μέσω ανησυχίας για μια σειρά επιθέσεων από ακραία στοιχεία σε μετανάστες και αριστερούς αντιπάλους, καθώς και κατηγορίες ότι η Ελληνική Αστυνομία έδειχνε στήριξη στη Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ