Κλείνει το Γκουαντανάμο ο Ομπάμα εαν επανεκλεγεί - iefimerida.gr

Κλείνει το Γκουαντανάμο ο Ομπάμα εαν επανεκλεγεί

Κλείνει το Γκουαντανάμο ο Ομπάμα εαν επανεκλεγεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε νυχτερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα επανέλαβε την δέσμευσή του να κλείσει τη φυλακή στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Εξακολουθώ να θέλω να κλείσει το Γκουαντάναμο», στον Τζον Στιούαρτ, οικοδεσπότη της εκπομπής Daily Show, μία εκπομπή στην οποία ο πρόεδρος Ομπάμα είναι συχνός καλεσμένος αφού έχει ήδη εμφανιστεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του την Πέμπτη το βράδυ, μίλησε για τις προεδρικές εκλογές και την επιλογή των ψηφοφόρων ανάμεσα σε αυτόν και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον και για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, της Λιβύης, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την απόφασή του να κλείσει οριστικά τις φυλακές του Γκουαντανάμο.

«Ένα από τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι να τεθεί ένα νομικό πλαίσιο και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια του Κογκρέσου», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε προεκλογικές δηλώσεις του πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008, ο Ομπάμα είχε δεσμευτεί να κλείσει το Γκουαντάναμο μέσα σε ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του, ωστόσο όταν προσπάθησε να το κάνει πράξη είχε νομικά κωλύματα και έντονες αντιδράσεις από το Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ