Σχορτσανίτης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η τέλεια επιλογή» - iefimerida.gr

Σχορτσανίτης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η τέλεια επιλογή»

Σχορτσανίτης: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η τέλεια επιλογή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως την καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει στην καριέρα του χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ τόνισε πως προς το παρών δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική του ΝΒΑ.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του «Σόφο» στη γερμανική ιστοσελίδα «spox.com»:

Για την απόφασή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η τέλεια επιλογή. Ήθελα πραγματικά να επιστρέψω στην Αθήνα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Σημαίνει πολλά για μένα να προπονούμαι με παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κώστας Τσαρτσαρής».

Για την αντιμετώπισή του από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Μερικοί οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν δυσαρεστηθεί μαζί μου, αλλά δεν το βρίσκω αυτό τόσο σημαντικό. Δεν είναι σημαντικό. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που μισούν ή αγαπούν κάποιον. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, ειδικά στα αθλήματα».

Για το ΝΒΑ: «Όταν έρθει η σωστή ώρα και έχω πρόταση, είμαι πρόθυμος να το σκεφτώ. Προς το παρών δεν με ενδιαφέρει το ΝΒΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός και μια πιθανή επιτυχημένη παρουσία στην Ευρωλίγκα».

Για το γεγονός πως εγκατέλειψε την Εθνική το 2011 για να είναι δίπλα στη γυναίκα του: «Στη γυναίκα μου οφείλω όλη μου τη ζωή και την καριέρα μου. Τα πάντα. Αν δεν ήταν δίπλα μου, σήμερα δεν θα έπαιζα μπάσκετ. Όταν είχε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της, δεν υπήρχε για μένα τίποτε άλλο πέρα από το να είμαι δίπλα της. Η αποχώρησή μου από την Εθνική ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να δείξω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου. Δέχτηκα κριτική, απογοητεύτηκα, αλλά δεν άλλαξε σε τίποτα την θέλησή μου να αφήσω τα πάντα για να αφοσιωθώ στη γυναίκα μου».

Για το γεγονός ότι έγινε πατέρας και τι άλλαξε στη ζωή του: «Τα πάντα. Όλοι μου έλεγαν για το πώς αλλάζει η ζωή σου με ένα μωρό, αλλά έπρεπε να κρατήσω το παιδί μου στα χέρια μου για να το καταλάβω. Αυτό το συναίσθημα να το αγγίξω για πρώτη μου φορά, είναι απερίγραπτο. Ήταν σαν να άρχιζε μια νέα ζωή για μένα. Από τότε έχω γίνει πιο ώριμος, επειδή τώρα βρίσκω νέο νόημα στη ζωή μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ