Η ΔΗΜΑΡ «παίρνει πάνω της» τα εργασιακά - Δεν ψηφίζει τα μέτρα - iefimerida.gr

Η ΔΗΜΑΡ «παίρνει πάνω της» τα εργασιακά - Δεν ψηφίζει τα μέτρα

Η ΔΗΜΑΡ «παίρνει πάνω της» τα εργασιακά - Δεν ψηφίζει τα μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα φαίνεται πως τοποθετεί τα εργασιακά η Δημοκρατική Αριστερά, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φώτη Κουβέλη τονίζει πως οι προτάσεις των δανειστών «δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις».

Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «οι όποιες προβλέψεις του Μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

Στην Αγίου Κωνσταντίνου προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστήσουν σαφές πως η πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πρέπει να συνδέεται με τα εργασιακά θέματα και εστιάζει τόσο στα αναπτυξιακά μέτρα όσο και την περίφημη «ρήτρα», δηλαδή την αντικατάσταση των μέτρων όπου η Ελλάδα ικανοποιεί και με το παραπάνω τους στόχους που έχουν τεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό, πως αυτό που διαμήνυαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ότι δηλαδή το κόμμα θα πάρει «πάνω του» το θέμα των εργασιακών διατυπώθηκε αυτολεξεί στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

«Η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει την υπόθεση των εργασιακών ζητημάτων να "την πάρει πάνω της". Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την ουσία της δήλωσης του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το πνεύμα της ανακοίνωσης είναι άλλωστε ευθυγραμμισμένο με τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη το βράδυ της Τρίτης, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Εξερχόμενος της Βουλής ο κ. Κουβέλης είχε αναφερθεί σε αξιώσεις της Τρόικα που δεν έχουν σχέση με τη διαπραγμάτευση και στοχεύουν στην ισοπέδωση της εργασίας.

«Οι αξιώσεις αυτές στο βαθμό που θα γίνονταν αποδεκτές ισοδυναμούν με τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνοντας πως η Τρόικα πρέπει να καταλάβει πως με αυτά που ζητά υπερβαίνει τις ανοχές της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ