Με πρόταση μομφής απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Βουλής - iefimerida.gr

Με πρόταση μομφής απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της Βουλής

Με πρόταση μομφής απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιές ανάβει στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης ανέφερε πως αν μέχρι την Πέμπτη δεν έχει προγραμματιστεί να μπει σε συζήτηση η πρόταση, η Κουμουνδούρου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην κινήση αυτή θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας πως η μέχρι τώρα στάση του κ. Μεϊμαράκη δεν συνάδει με τη θέση του και ότι πίσω από τις ενέργειες του υποκρύπτεται στενό κομματικό συμφέρον.

Μεϊμαράκης: Εγώ απειλές δεν δέχομαι

Εν τω μεταξύ στο θέμα αναφέρθηκε και άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη, σε συζήτηση που διεξήχθη στους διαδρόμους της Βουλής, είπε: «Τι θα γίνει Βαγγέλη, θα την βάλεις την πρόταση για την εξεταστική στην Ολομέλεια;» και συνέχισε λέγοντας πως «Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά».

«Εγώ δεν δέχομαι απειλές» ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη στα λεγόμενα του κ.Παπαδημούλη. «Θα τη βάλω αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών. Αυτά όχι σε εμένα», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αργότερα, το γραφείο του προέδρου της Βουλής εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο θα συζητηθεί σύντομα. Ωστόσο, τονίζει πως, αν ισχύουν τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βούτσης και αν τη θέση του αυτή ενστερνίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, τους καλεί να το κάνουν πραγματικότητα, να καταθέσουν δηλαδή πρόταση μομφής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια είχε επισημάνει ότι είναι στις προθέσεις του να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο, η υποβληθείσα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο. Άλλωστε η Βουλή δρα ανοιχτά και δημοκρατικά και όλοι οι βουλευτές επιθυμούν να γίνει μια τέτοια συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

«Ο πρόεδρος της Βουλής δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί ας πραγματοποιήσει την απειλή του», καταλήγει στην ανακοινωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ