Μέρκελ: Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά πράγματα - iefimerida.gr

Μέρκελ: Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά πράγματα

Μέρκελ: Κάτι έχει αλλάξει στο γενικότερο τρόπο σκέψης των Ελλήνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ικανοποίησή της για την αλλαγή στάσης της Ελλάδας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ταυτόχρονα, υπογράμμισε τις προόδους και τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα.

Μιλώντας σε γερμανούς επιχειρηματίες στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως «μπορούμε να πούμε πολλά για την Ελλάδα, όμως τώρα έχουν γίνει πραγματικά πολλά εκεί πέρα - ίσως πιο αργά και λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι φανταζόμασταν, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο γενικό τρόπο σκέψης τους».

Η γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία «είναι σαφές ότι δεν θέλει να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, πως ο στόχος του ευρώ, όταν εισήχθη, δεν ήταν να περιοριστεί μόνο σε 17 χώρες, αλλά να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενη στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η ανταγωνιστικότητα θα είναι ένα από τα θέματα που θα την απασχολήσουν, προσθέτοντας πως «με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στα σοκ».

Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι, μολονότι η Ευρώπη έχει μια ενιαία εσωτερική αγορά, δεν έχει και μια ενιαία αγορά εργασίας. Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα των εργαζομένων και καλύτερη εκμάθηση των γλωσσών, σε μια περίοδο που η Γερμανία αντιμετωπίζει δημογραφική ύφεση και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ