O Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της συνθήκης της Ενωσης - iefimerida.gr

O Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της συνθήκης της Ενωσης

O Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της συνθήκης της Ενωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία θέσης «νομισματικού επιτρόπου» για την ευρωζώνη πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ τάχθηκε επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί ότι μόνο βουλευτές από χώρες τις οποίες αφορά μία συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να ψηφίζουν επ΄ αυτής.

Ο «νομισματικός επίτροπος» της ευρωζώνης θα έχει ευρείες εξουσίες επί των εθνικών προϋπολογισμών στο πλαίσιο συνολικής αναθεώρησης της συνθήκης της Ενωσης για την ενίσχυση της ενοποίησης και το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους, ενώ ο Σόιμπλε επισήμανε ότι συζήτησε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τις προτάσεις αυτές και "την βρήκε λίγο επιφυλακτική" απέναντί τους.

Επιστρέφοντας από την Ασία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να συζητάει τις προτάσεις του για την αναθεώρηση της συνθήκης κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την Πέμπτη.

«Τώρα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς την κατεύθυνση μίας δημοσιονομικής ένωσης ... πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία (της κρίσης της ευρωζώνης)», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ