Mήπως το αλκοόλ σαμποτάρει τη δίαιτά σας; - iefimerida.gr

Mήπως το αλκοόλ σαμποτάρει τη δίαιτά σας;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σενάριο είναι γνωστό: ξεκινάμε δίαιτα, αποφεύγουμε τα λιπαρά και τις λιχουδιές και όταν βγαίνουμε για φαγητό, παραγγέλνουμε μια σαλάτα και δεν παραγγέλνουμε γλυκό στο τέλος. Μέχρι εκεί τα πάμε καλά. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι πίνοντας αλκοόλ στη διάρκεια του γεύματος, σαμποτάρουμε την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Ένα ποτήρι σαμπάνιας έχει 95 θερμίδες, περίπου όσο και πέντε σοκολατάκια. Ένα ποτήρι κρασί περιέχει ισάριθμες θερμίδες με μια μπάλα παγωτό σοκολάτας –134 θερμίδες. Αντίστοιχα, δύο τζιν τόνικ περιέχουν ίδιες θερμίδες με μια πάστα. Αυτήν την περίοδο, σχεδόν όλοι προσπαθούμε να χάσουμε βάρος, αλλά αν δεν περιορίσουμε την πρόσληψη αλκοόλ, η επιτυχία είναι αμφίβολη.

Το αλκοόλ περιέχει σχεδόν την ίδια ενέργεια με το καθαρό λίπος ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πόσες θερμίδες περιέχει το αγαπημένο τους ποτό. Σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η βρετανική συμβουλευτική οργάνωση για το αλκοόλ “Drinkaware”, λιγότερο από το ένα τρίτο των 2,000 ερωτηθέντων γνώριζε τις θερμίδες που περιέχονται σε ένα ποτήρι κρασί (134 kcal), αλλά οι περισσότεροι από τους μισούς γνώριζαν ότι ένα τσίζμπεργκερ περιέχει 337 θερμίδες.

Ένα μεσαίο ποτήρι μπύρας (500 ml) περιέχει τις ίδιες θερμίδες με ένα ντόνατ σοκολάτας ενώ αν πιείτε τρία από αυτά, έχετε λάβει τις θερμίδες ενός πλήρους γεύματος.

Επιπροσθέτως, η έρευνα διέγνωσε και τη σχέση της ευκαιριακής άμετρης λήψης αλκοόλ –από πέντε ποτά και πάνω –με την εμφάνιση παχυσαρκίας στην περιοχή της κοιλιάς που μπορεί να συντελέσει στην καρδιακή νόσο και τον διαβήτη.

Ο Chris Sorek, διευθύνων σύμβουλος της Drinkaware, δήλωσε στην Daily Mail ότι οι καταναλωτές δεν συνειδητοποιούν ότι με μερικά ποτά παραπάνω τα κιλά αυξάνονται, προσθέτοντας: «Αν και κάνουν υγιείς επιλογές σε άλλους τομείς της ζωής τους, ίσως να μην γνωρίζουν ότι το μπουκάλι κρασί που μπορεί να μοιράζονται με έναν φίλο ξεπερνάει την ημερήσια συνιστώμενη δόση και τους επιβαρύνει με τις ισάριθμες θερμίδες ενός τσιζκέικ.

Στην ιστοσελίδα της Drinkaware, μπορείτε να βρείτε το MyDrinkaware, ένα διαδικτυακό ημερολόγιο καταγραφής ποτών που μετατρέπει την κατανάλωση οινοπνεύματος σε μονάδες, θερμίδες και κόστος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ