Έναν χρόνο κρατούμενοι θα μένουν όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Έναν χρόνο κρατούμενοι θα μένουν όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα

Έναν χρόνο κρατούμενοι θα μένουν όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έως και ένα έτος θα μένουν στα κέντρα υποδοχής οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας.

Πλέον οι Αρχές επέκτειναν το συγκεκριμένο διάστημα από τους έξι μήνες στους 12. Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, δεδομένου ότι αν δεν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης για ένα έτος και όχι για έξι μήνες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με το Προεδρικό Διατάγματος που κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ τροποποιείται το Π.Δ. 114/2010 που αφορά «την καθιέρωση ενιαίας διαδικασίας αναγνώρισης στους αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ