Το Βερολίνο καθυστερεί τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των Τραπεζών - iefimerida.gr

Το Βερολίνο καθυστερεί τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των Τραπεζών

Το Βερολίνο καθυστερεί τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των Τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επιφυλάξεις της για την δημιουργία από το 2013 του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, εξέφρασε για άλλη μια φορά η Γερμανία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ να επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτό δεν θα αποφασιστεί βεβαίως ακόμη στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Ο εποπτικός μηχανισμός θα πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και αποτελεσματικά», σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει εντατική εργασία πάνω στο σχέδιο αυτό.

«Προς το παρόν φαίνεται δύσκολο ο μηχανισμός επίβλεψης των τραπεζών όχι μόνον να υλοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, αλλά να είναι και επιχειρησιακός», προσέθεσε.

Από την αρχή το Βερολίνο υπερασπίζεται την υλοποίηση βήμα-βήμα του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας σε αντίθεση με το Παρίσι που πιέζει για την προώθηση το ταχύτερο δυνατό.

Πάντως ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι φαίνεται πως είναι πιο κοντά στη λογική του Βερολίνου, καθώς από το Τόκυο το περασμένο Σάββατο παραδέχθηκε ότι παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός θα δημιουργηθεί την 1η Ιανουαρίου 2013 δεν πρόκειται να καταστεί επιχειρησιακός πριν από το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ