Liberation: Πάλι καλά που δεν απένειμαν στην ΕΕ και το Νόμπελ Οικονομίας! - iefimerida.gr

Liberation: Πάλι καλά που δεν απένειμαν στην ΕΕ και το Νόμπελ Οικονομίας!

Liberation : Πάλι καλά που δεν απένειμαν στην ΕΕ και το Νόμπελ Οικονομίας!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληξη προκάλεσε η απονομή του Βραβείου Νόμπελ στην Ευρωπαική Ενωση. Η εφημερίδα Liberation είναι ιδιαίτερα καυστική για τη βράβευση η οποία έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της σε σημείο να απειλείται η ίδια η ύπαρξή της.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως σημειώνει η εφημερίδα, δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή για μια τέτοια βράβευση - η πρώτη που έχει ως αποδέκτη μία οργάνωση στόχος της οποίας είναι η νομική, οικονομική και πολιτική ενσωμάτωση και αφομοίωση των κρατών που την απαρτίζουν.

Και άλλες, όμως, ηγετικές προσωπικότητες της Ε. Ε. προέβησαν σε ανάλογες δηλώσεις, εστιάζοντας στη μακρά περίοδο ειρήνης την οποία απολαμβάνει η τελευταία, μία ειρήνη η οποία δεν σταματάει στα σύνορά της, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, λόγου χάρη εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία ή η Βουλγαρία, οι οποίες δίχως την Ένωση ενδεχομένως να μην είχαν αποτινάξει ακόμη το ζυγό της απολυταρχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ