Φραντς Βρανίτσκι: Ο Καγκελάριος της Αυστρίας που έγινε... Κρητικός - iefimerida.gr

Φραντς Βρανίτσκι: Ο Καγκελάριος της Αυστρίας που έγινε... Κρητικός

Φραντς Βρανίτσκι: Ο Καγκελάριος της Αυστρίας έγινε που έγινε... Κρητικός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνησε την Αυστρία ως καγκελάριος επί 11 χρόνια, προτάθηκε για το «Νόμπελ Ειρήνης» και σήμερα ζει... στην Κρήτη. Πρόκειται για τον Φραντς Βρανίτσκι ο οποίος ζει 6 μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα και στα 75 του δηλώνει «μισός Κρητικός».

Η Κρήτη φαίνεται ότι μάγεψε τον Αυστριακό καγκελάριο ο οποίος επισκέφθηκε το νησί πρώτη φορά το 1997 μαζί με τη σύζυγό του Κριστίν. Έτσι, σύμφωνα με το «Έθνος» ο κ. Βρανίτσκι αποφάσισε να φτιάξει το σπίτι του στην παραλία της Αγίας Φωτιάς, λίγο έξω από την Ιεράπετρα.

Το δύσκολο αυτό για την Ελλάδα φθινόπωρο ο Αυστριακός πολιτικός το περνά στην χώρα μας και δηλώνει πως πέρα από τους εταίρους μας στην ΕΕ και την Τρόικα το βασικό είναι ο ελληνικός λαός, που αποτελεί «τον πιο σημαντικό εταίρο», να σταθεί όρθιος.

«Νομίζω ότι η λέξη κλειδί είναι η ''διαπραγμάτευση''. Έχουμε από τη μια την τρόικα και από την άλλη την ελληνική κυβέρνηση. Ο πιο σημαντικός εταίρος, ωστόσο, είναι ο ελληνικός λαός. Γι' αυτό πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να μας οδηγήσει σε μια κατάσταση κατά την οποία ναι μεν οι Έλληνες θα πρέπει να κατανοήσουν αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά και οι διεθνείς (δανειστές) θα πρέπει να καταλάβουν πόσα αντέχει ο ελληνικός λαός και να μην πιέζουν τόσο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ