Spiegel: Διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγείται η Τρόικα - iefimerida.gr

Spiegel: Διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγείται η Τρόικα

Spiegel: Διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγείται η Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, οι επικεφαλής της Τρόικα που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, εισηγήθηκαν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δοθούν δύο χρόνια επιπλέον για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Η επιμήκυνση του προγράμματος θα στοιχίσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σχεδόν 30 δισ. ευρώ και μπορούν να καλυφθούν είτε με νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους είτε με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, μια επιλογή που για το Βερολίνο φαντάζει πολιτικά αδύνατη.

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως εντός της τρόικας υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει ανοικτά την επιμήκυνση, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις στο Τόκιο. Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε, από το ίδιο πάνελ με την Λαγκάρντ την Παρασκευή, πως το Βερολίνο περιμένει την έκθεση της Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ