Σαββατοκύριακο σκληρών διαπραγματεύσεων για Στουρνάρα και Τρόικα - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο σκληρών διαπραγματεύσεων για Στουρνάρα και Τρόικα

Σαββατοκύριακο σκληρών διαπραγματεύσεων για Στουρνάρα και Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα πλέον κρίσιμα τετ – α – τετ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους απεσταλμένους της Τρόικα είναι τόσο το σημερινό, όσο και το αυριανό αφού από τις συζητήσεις των δύο πλευρών θα προκύψει και το τελικό πακέτο των μέτρων. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά εντός της εβδομάδος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Μόλις η Τρόικα δώσει το «πράσινος φως» θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πληροφορίες κάνουν λόγο για Δευτέρα ή Τρίτη, όπου θα εγκριθεί το τελικό πακέτο των μέτρων και θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί. Ωστόσο Στουρνάρας και Τρόικα θα θέσουν τους όρους τους προκειμένου να αναζητηθούν στη συνέχεια οι «γέφυρες» και να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διαφορά του ενός δισ. ευρώ στα μέτρα του 2014.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει πως «Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο», καθώς υπάρχουν ακόμα διαφορές, αν και μικρές, ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Τρόικα. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν όλα τα εργασιακά ζητήματα, όπως της αποζημίωσης, του χρόνου ειδοποίησης του εργαζόμενου, η κατάργηση των τριετιών, η εξαήμερη απασχόληση και φυσικά ο καθορισμός του κατώτατου μισθού με νόμο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα συζητήσουν οι τροϊκανοί με το Γιάννη Στουρνάρα στις συναντήσεις που θα έχουν το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τα 9 δισ. ευρώ για το 2013 με τους συνταξιούχους να καλούνται να σηκώσουν και πάλι το μεγαλύτερο βάρος, αφού αναμένεται να κληθούν να σηκώσουν βάρη 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Σε ότι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, το μεγαλύτερο κομμάτι έχει ήδη συμφωνηθεί, ενώ το συνολικό πακέτο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την εκταμίευση της δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ