Ο Σαμαράς... τρέχει τους υπουργούς - «Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε» - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς... τρέχει τους υπουργούς - «Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε»

Ο Σαμαράς «τρέχει» τους υπουργούς - Σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχείς συσκέψεις θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθεί το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

Ωστόσο αν και ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα προανήγγειλε πως το «πακέτο» δεν αναμένεται να κλειδώσει εντός του Σαββατοκύριακου. «Δεν θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα εντός της εβδομάδας οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ενδέχεται να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με ξένους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να σηκώσουν μανίκια και να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος έχει θέσει ως βασικούς στόχους την άμεση έναρξη ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, προκειμένου να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό.

Πιέσεις Σαμαρά σε υπουργούς

Ο πρωθυπουργός αξιολογεί καθημερινά την απόδοση ορισμένων υπουργών, ενώ έχει έχει ήδη ετοιμάσει έναν κατάλογο ονομάτων και έχει «βαθμολογήσει» αυτούς που δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει στα καθήκοντά τους ή κάνουν επικοινωνιακές γκάφες που στοιχίζουν στην εικόνα της κυβέρνησης.

Για κάποιους αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι και η τελευταία ευκαιρία να δείξουν αν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωθυπουργού, τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων να γίνεται ανασχηματισμός.

Νέες συναντήσεις Στουρνάρα - Τρόικα

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα κάνει Σαββατοκύριακο... παρέα με την Τρόικα, αφού τόσο σήμερα, όσο και αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις για τις 2 το μεσημέρι. Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει μια συμφωνία έως τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου και την Τρόικα να ζητά πληρέστερη ενημέρωση για το δημοσιονομικό πακέτο.

Ωστόσο ο κ. Στουρνάρας εκτός από τους εκπροσώπους των δανειστών έχει να αντιμετωπίσει και όσους -εντός των συνόρων- παρεμβαίνουν στο έργο του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο υπουργός Οικονομικών είναι έξω φρενών, αφού με αφορμή την κατάργηση 127 ΔΟΥ, υπουργός του τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε για την επικείμενη κατάργηση εφορίας στην εκλογική του Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που κ. Στουρνάρας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο θέμα της κατάργησης και συγχώνευσης των ΔΟΥ, έρχονται παρεμβάσεις πολιτικών, τοπικών αρχόντων ακόμα και κληρικών, που διαμαρτύρονται για τη κατάργηση των εφοριών τους βάζοντας και άλλα εμπόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ