Λίνεν: «Να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει» - iefimerida.gr

Λίνεν: «Να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»

Λίνεν: «Να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε κατά την διάρκεια παρουσίασής του ως ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως πρώτος στόχος του είναι η ομάδα να απομακρυνθεί από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

«Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Λίνεν. Εδώ και 10 μέρες ψάχναμε έναν προπονητή που να γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα και κυρίως την ιστορία της ΑΕΚ. Καταλήξαμε στον κ. Λίνεν. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να βρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Όλοι μαζί, διοίκηση, παίκτες και προπονητής θα δώσουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω για να ξεφύγει η ΑΕΚ από αυτή την άσχημη αγωνιστική κατάσταση. Ελπίζω σύντομα να έχουμε καλά αποτελέσματα. Όλοι ξέρετε την ιστορία του κ. Λίνεν. Ζητάω και από εσάς να του συμπαρασταθείτε όσο το δυνατόν γίνεται», είπε κατά την παρουσίαση του Γερμανού προπονητή ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Αντρέας Δημητρέλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω για την εισαγωγή και την παρουσίαση. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Έρχομαι σε μία δύσκολη στιγμή για την ΑΕΚ. Έρχομαι σε μία ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά μένει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του συλλόγου. Αυτή η ομάδα όμως είναι η ΑΕΚ: Με φανταστική ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Θα παλέψουμε για να φέρουμε την ΑΕΚ μακροπρόθεσμα εκεί που της αξίζει. Ξεκουράστηκα για έναν χρόνο. Ήμουν 18 χρόνια παίκτης και άλλα 18 προπονητής. Τώρα έχω μεγάλο κίνητρο. Να είμαι ξανά στο γήπεδο και να διδάξω τους παίκτες», είπε στην εισαγωγή του ο 58χρονος τεχνικός.

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Έχω δει 2-3 παιχνίδια της ΑΕΚ. Είδα κάποιους παίκτες που αμύνονται καλά, όμως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Δεν είδα όμως την ομάδα κόντρα σε κάποιο δυνατό αντίπαλο. Δεν διέκρινα μεγάλες διαφορές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η ΑΕΚ. Είμαι εδώ μόλις δυο μέρες και χρειάζεται χρόνο για να γνωρίσω τους παίκτες μου. Το απόγευμα θα δω τον Κατίδη και τον Μπουγαΐδη με την Εθνική Ελπίδων, όπως και κάποια παιδιά που δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω. Υπάρχει χρόνος να τους μάθω όλους».

Για τα επόμενα παιχνίδια της Ενωσης: «Ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχετε υπομονή για το αποτέλεσμα. Τα επόμενα τέσσερα ματς είναι δύσκολα και ενδεχομένως να μην έρθουν καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Σκοπός είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου στην ομάδα».

Για ποιο λόγο η ΑΕΚ είναι στην τελευταία θέση: «Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ και όχι σε κάποια άλλη ομάδα. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει, όμως όταν παίζεις μόνο με ταλέντα δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το θέμα είναι οι έμπειροι να βοηθήσουν τους νέους να καταλάβουν που παίζουν. Χρειάζεται χρόνος, αν και ξέρω πως δεν υπάρχει. Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα. Πάρτε για παράδειγμα την Τσέλσι, που με μια απαίσια ομάδα (αστειεύομαι) κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον στόχο της ομάδας: «Προφανώς ο πρώτος στόχος είναι να φύγουμε από την τελευταία θέση. Θέλουμε στον πρώτο γύρο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας όμως κι όχι τους άλλους. Δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με το που θα τερματίσουμε στο τέλος. Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τον λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση της ΑΕΚ: «Αν εμφανιζόταν μία ομάδα από κάποια άλλη χώρα και ήταν στην τελευταία θέση, με 22 νέους παίκτες, χωρίς ιστορία και κόσμο, δεν θα είχα αποδεχθεί την πρόταση. Η ΑΕΚ είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη ομάδα. Την ξέρω. Όσο ήμουν στον Πανιώνιο διέθετε σπουδαίο σύνολο και έπρεπε να είχε πάρει και το πρωτάθλημα το 2008, το άξιζε 100%. Μίλησα με τον πρόεδρο και είδα σοβαρότητα. Θα ήθελα το ΟΑΚΑ να είναι γεμάτο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου να δεχθώ την πρόταση».

Για τις διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα: «Κατάλαβα ότι υπήρχε σκοπός να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην ομάδα. Αν είναι να έρθει κάποιος, ευχαρίστως να έρθει για να βοηθήσει την ομάδα. Δεν πήρα πάντως την απόφαση να έρθω εδώ για αυτό. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν έρθει ο σεϊχης του Ομαν και βάλει εκατό εκατομμύρια, δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε. Φέτος η μόνη λύση είναι η δουλειά με όσους έχουμε. Πρέπει οι παίκτες να τα δίνουν όλα. Ας μην παίξουμε τόσο καλό ποδόσφαιρο, αλλά να δουλέψουν όλοι σκληρά».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα οικονομικά είναι γνωστά και δεν επιτρέπουν να κάνουμε ανοίγματα. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε και να στηριχθούμε πάνω τους. Τον Γενάρη θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε την ομάδα μας μόνο».

Για το σύστημα με το οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα: «Η συζήτηση για το σύστημα δεν είναι χρήσιμη, βοηθάει μόνο με το πινακάκι στην τηλεόραση. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των παικτών. Μπορεί να παίζουμε 4-2-3-1 ή 4-3-3, αλλά το σημαντικό είναι να δουλέψουμε στις κινήσεις και σε αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Διαφορετικά θα δω το ματς με τον ΠΑΟΚ και διαφορετικά αυτό με τον Πλατανιά. Κάποιες φορές θα είμαστε εμείς καλύτεροι, κάποιες θα είναι ο αντίπαλος και θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ