Σταϊκούρας: Εχουμε αχνά δείγματα ότι η χώρα θα βγει από την κρίση - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Εχουμε αχνά δείγματα ότι η χώρα θα βγει από την κρίση

Σταϊκούρας: Εχουμε αχνά δείγματα ότι η χώρα θα βγει από την κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα αχνά, θετικά δείγματα που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, έχουν αρχίσει να φαίνονται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε χαιρετισμό του στην εναρκτήριο εκδήλωση του Επιχειρηματικού Συμβούλιου Ελλάδας- Αυστραλίας (ΕΣΕΑ) ο κ. κ.Σταϊκούρας αναφέρθηκε ειδικότερα στην ποιοτική βελτίωση του κεφαλαίου της αξιοπιστίας της Ελλάδας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό καθώς και στην ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού παρά την πολύ μεγάλη ύφεση.

Έκανε επίσης αναφορά σε θετικά γεγονότα, όπως η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων, η επιτάχυνση που παρατηρείται στο πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου μέσω μιας σειράς διαγωνισμών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και στις προσπάθειες δημιουργίας ισχυρών τραπεζικών σχημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η χώρα περνά από την σφαίρα των λόγων και των προθέσεων στην υλοποίηση δύσκολων αποφάσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες από πλευράς των πολιτών την χρονική περίοδο 2010-1012 που έχουν φθάσει σωρευτικά τα 49 δισ. ευρώ ή 22% του ΑΕΠ, αλλά και στην ύφεση που σωρευτικά του χρόνου θα έχει φθάσει το 27% την τελευταία εξαετία.

Ωστόσο, έκανε λόγο για οριακή κατάσταση αναφορικά με τα χρηματοδοτικά διαθέσιμα, επισημαίνοντας ότι θα εντείνεται η πίεση μέχρι να εκταμιευτεί η δόση που εκκρεμεί. «Υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής της δόσης» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ