Ανησυχία από τη ΔΗΜΑΡ για την επέκταση των ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό της χώρας - iefimerida.gr

Ανησυχία από τη ΔΗΜΑΡ για την επέκταση των ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό της χώρας

Ανησυχία από τη ΔΗΜΑΡ για την επέκταση των ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για την επέκταση λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό της χώρας διατυπώνει μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, αναφέρει στην ερώτησή του πως αν και «τα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν μόνο σε παραμεθόριες, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές», τελευταία επεκτείνονται και «προς το εσωτερικό της χώρας», κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από επίσημη απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε προηγούμενη ερώτηση που είχε κατατεθεί σχετικά.

Τότε, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας φέρεται να είχε απαντήσει πως «η συγκρότηση των ΤΕΘ στο εσωτερικό της χώρας εξυπηρετεί την ενίσχυση και υποβοήθηση του Στρατού Ξηράς ...επιπλέον εντάσσονται στον ευρύτερο αμυντικό σχεδιασμό».

Οπως αναφέρεται στο σώμα της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Λυκούδης, οι μονάδες αυτές απαρτίζονται από εφέδρους, αλλά και αριθμό μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι στο πλαίσιο της ασκούμενης αμυντικής πολιτικής έχουν σκοπό την αμυντική προστασία της χώρας σε καιρό πολέμου, ωστόσο εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με τον αντικειμενικό σκοπό της ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των μονάδων σε καιρό ειρήνης στο εσωτερικό της χώρας και, επίσης, σε σχέση με θέματα οργάνωσης και επάνδρωσης των μονάδων αυτών «αποκλειστικά με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ζητά από τον κ. Παναγιωτόπουλο να του απαντήσει ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η επέκταση της λειτουργίας των Ταγμάτων Εθνοφυλακής στο εσωτερικό της χώρας σε καιρό ειρήνης, αλλά και αν οι «επιχειρησιακές απαιτήσεις» περιλαμβάνουν την ανάμειξη των ΤΕΘ στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ