H ιστορία της συζύγου (μια πραγματική ιστορία που διαβάζεται και σαν θρίλερ) - iefimerida.gr

H ιστορία της συζύγου (μια πραγματική ιστορία που διαβάζεται και σαν θρίλερ)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ιστορία του γυναικείου στήθους, η Μέριλιν Γιάλομ (Marilyn Yalom) (σύζυγος του συγγραφέα - ψυχαναλυτή που συγκίνησε το παγκόσμιο κοινό με το Όταν έκλαψε ο Νίτσε) επιστρέφει με ένα βιβλίο για την ιστορία της συζύγου – από την Κλεοπάτρα μέχρι τη γειτόνισσα...

Κρυφά ημερολόγια, επιστολές, απομνημονεύματα ανοίγουν και αποκαλύπτουν τις αληθινές ιστορίες των γυναικών που έγραψαν την παγκόσμια ιστορία του γάμου, όπως την έγραψε η Marilyn Yalom στο «Η ιστορία της συζύγου» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άγρα. Ιστορίες ζευγαριών όπως ο Αβραάμ με τη Σάρα και την Άγαρ, ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα στην Αρχαία Ρώμη, ο Τριστάνος και η Ιζόλδη, αλλά και ιστορίες γάμων από την Αναγέννηση μέσα από τον Chaucer και τον Σαίξπηρ. Μιλά για τους Εβραϊκούς γάμους, αλλά και του προτεστάντη Λούθηρου σε αντίθεση με τους Καθολικούς γάμους, και για τους γνωστούς γάμους γυναικών που εναντιώθηκαν στις συμβάσεις της εποχής τους, από τη Μάρτζερυ Κεμπ ώς την Ελίζαμπεθ Κέηντυ Στάντον, από την Ελοΐζα ώς τη Μάργκαρετ Σάνγκερ. Η Ιστορία της συζύγου, αποτελεί ένα φόρο τιμής στις συνήθεις συζύγους, οι οποίες στο πέρασμα των αιώνων συνέπλευσαν ή πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής τους, επηρεάζοντας διακριτικά τη νομική, προσωπική και κοινωνική σημασία του γάμου.

Και ενώ στην Ελλάδα το βιβλίο είναι ακόμη φρεσκοτυπωμένο, οι κριτικοί και οι ειδικοί στο εξωτερικό το έχουν υποδεχθεί με ιδιαίτερη θέρμη.«Η Yalom είναι μια έξυπνη και με αντίληψη συνοδοιπόρος σ' αυτή την ταχύτατη περιδίνηση διαμέσου των αιώνων. Αντλώντας στοιχεία από μια ευρύτατη ποικιλία πηγών, συνδυάζει χρήσιμες πληροφορίες με ζωντανά παραδείγματα. Και παρά τον όγκο των πληροφοριών του, το βιβλίο έχει την προσωπική φωνή του ‒ άλλοτε άναυδη, συχνά διασκεδαστική, μερικές φορές έκπληκτη, πάντοτε αφοσιωμένη. Ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα», έγραψε η Diane Middlebrook συγγραφέας των Anne Sexton: A Biography
και Suitsme: The Double Life of Billy Tipton

Σε οποιαδήποτε γυναίκα είναι, υπήρξε ή θα υπάρξει παντρεμένη, αυτή η ιστορική ανάλυση του γάμου φωτίζει με καινούργιο τρόπο το θεσμό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο, και που ενδέχεται, πράγματι, να περνά σήμερα την πιο ταραχώδη ανακατάταξή του από την περίοδο της Μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύζυγος κλεοπάτρα yalom Ιζόλδη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ