Τετραήμερο εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας - iefimerida.gr

Τετραήμερο εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Τετραήμερο εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Ελλάδα τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεωνσε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού στοχεύοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία της.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 11, 12, 13 και 14 Οκτωβρίου και έχουν ως κεντρικό άξονα την ιστορία της φωτιάς, με τίτλο «παντέχνου πυρός σέλας» φράση που προέρχεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Ο στίχος περιγράφει εύγλωττα τη φύση της φωτιάς, που χάρισε στον άνθρωπο δύναμη και γνώση, και φώτισε με τη λάμψη της τον πολιτισμό.

Τις λαμπερές αυτές ιστορίες της φωτιάς φιλοξενούν φέτος 147 μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της επικράτειας που συμμετέχουν στον εορτασμό.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε (πατώντας το αρχείο word) τον πλήρη οδηγό με τις εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=52052

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ