Δευτέρα η υπερζωδιακή - iefimerida.gr

Δευτέρα η υπερζωδιακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ζώδια έρχονται με μια ακαταμάχητη δυναμική να μας ψιθυρίσουν το μυστικό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε. Δεν πρέπει μόνο να τα διαβάσουμε, αλλά και να τα εμπιστευτούμε.

Κριός

«Η μόνη εξουσία του θέρους» λέει ο ποιητής, όμως εσένα φαίνεται κάποιες ώρες να σε εξουσιάζει ο έξω από δω. Δεν είναι ότι είσαι διχασμένη προσωπικότητα, απλά τον διχασμό τον φοράς κατάσαρκα και κανείς δεν ξέρει τι περνάει από το μυαλό σου. Εσύ, αλήθεια, έχεις ιδέα; Για απάντησε στα παρακάτω: α. Δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις; β. Δυσκολεύεσαι να αφεθείς στις περιστάσεις και να αφήσεις τη ζωή να σε πάει; γ. Δυσκολεύεσαι να απολαύσεις ένα ηλιοβασίλεμα και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ενδεχομένως η ζωή να ‘ναι ωραία; Ό,τι και να φταίει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλεις ακόμη να «ελέγχεις» τα πράγματα και τις καταστάσεις και αυτός ο έλεγχος σ’ έχει λωλάνει. Σε κάθε περίπτωση, από τη θέση του διαιτητή περνάς σε εκείνη του προπονητή και, αν το σκεφτείς, το παιχνίδι είναι και πάλι στα χέρια σου να το σχεδιάσεις και να το πας εκεί που θες, αφού έχεις στη διάθεσή σου τον καλύτερο παίκτη, δηλαδή τον εαυτό σου.

Ταύρος

Αλλά λες και άλλα κάνεις. Η φράση «ενιαία πολιτική» δεν σου λέει τίποτα. Είσαι και κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί και δεν έχεις ιδεολογικό προσανατολισμό αφού και η δεξιά και η αριστερά έχουν γίνει ένα και το αυτό μέσα στο μυαλό σου. Χμμ... Κι ενώ ο ερωτισμός σε δεξιώνεται κάθε βράδυ και, μεταξύ μας, δεν περνάς διόλου άσχημα, την γκρίνια και το μίρι μίρι δεν λες να τα αποχωριστείς. Κρίμα που στην ομορφιά βρίσκεις ασχήμια κι ενώ δηλώνεις χαλαρός το πόδι σου τρέμει κάτω από το τραπέζι. Τα πράγματα είναι άπειρες φορές πιο απλά από όσο δείχνουν, το ίδιο και τα σενάρια ευτυχίας που μπορείς να ξετυλίξεις. Τι περιμένεις πια για να χαμογελάσεις; Έλεος! Όταν ένας Ταύρος «κολλάει», γίνεται τόσο προβλέψιμος που τα υπόλοιπα ζώδια πλήττουν και ο ίδιος ίσα που αντέχει τον εαυτό του. Κοντολογίς, ή γύρνα μια και καλή πίσω στις εμμονές σου, όσο καταστροφικές κι αν είναι, ή προχώρα μπροστά δίχως νάζια.

Δίδυμος

Θες να πάρεις μια ανάσα, μια καλή ανάσα όμως, τώρα που σου λένε «Δίδυμε, βαθιά εισπνοή και πάρ’ το όλο απ’ την αρχή». Τι να κάνεις; Γιόγκα Κουνταλίνι; Ένα σύντομο ταξίδι έστω μέχρι το Σούνιο ή Διαλογισμό; Το σύμπαν και οι πλανήτες μαζί, πάντως, σου λένε ότι ήρθε η στιγμή τα τακτοποιημένα, που δεν είναι τακτοποιημένα αλλά νομίζεις ότι είναι, να τα ξηλώσεις, γιατί τελικά αυτό το συγυρισμένο σετάκι δεν σου πάει. Αυτό που μένει τώρα είναι να βρεις τη φόρμα σου και έναν καλό άνθρωπο να σε αντέξει, γιατί όσο χαλαρώνεις τόσο πιο πολύ θα βγάζεις όλα αυτά τα σκουπίδια που έχεις μαζέψει και γεγονός είναι ότι έχεις μαζέψει πολλή σαβούρα. Ένα να θυμάσαι: όσες φορές πήγες να μετατοπίσεις το βάρος σου ή να το φορτώσεις αλλού, δεν σου βγήκε σε καλό. Να είσαι, darling, τίμιος εκεί που παίζεται το συναίσθημα.

Καρκίνος

Μα τι κάθεσαι και μετράς τη χασούρα; Όσο η ιστορία γράφεται δεν μπορείς να την εκτιμήσεις. Έχεις βγάλεις το βιβλίο εσόδων και εξόδων και το ξεσκονίζεις και κάθεσαι σαν καλός λογιστής και κάνεις πράξεις, όμως δεν είναι μόνο αριθμητικές οι πράξεις∙ κρύβουν μια βαθιά υπαρξιακή ανάλυση. Γιατί τώρα όλο αυτό; Στο όνομα ποιας υπαρξιακής ανησυχίας, είπαμε, τα κάνεις πάλι όλα αυτά; Οι ερωτήσεις ποτέ δεν σταματούν, αλλά δεν είναι τώρα ο καιρός για αναλύσεις και στοχασμό. Η ζωή σου χρειάζεται δράση και θάρρος. Θα ήσουν πιο αποτελεσματικός στο ρόλο του ανέμελου τύπου που δέχεται τα πράγματα με σοφία και κάποια στωικότητα. Έλα, μη στραβώνεις τα ισιωμένα. Ίσιωσε πάλι, οι ευκαιρίες είναι εδώ, μην τις χάσεις πάλι από αυτή την αναίτια ενδοσκόπηση, ή αλλιώς τη βουτιά στα θολά νερά σου.

Λέων

Εντάξει, σταμάτα τώρα να κουνάς το κεφάλι σου, όλοι έχουμε δει την υπέροχη κόμη σου. Έτσι όπως πας, θα πάθεις ίλιγγο. Το πας και το φέρνεις το μαλλί σου και σε ησυχία δεν κάθεσαι. Σίγουρα είναι πλούσια η κόμη σου και κυματιστή και έχεις ανάγκη να δείξεις σε όλους ότι είσαι ο ένας και μόνος βασιλιάς της ζούγκλας, γιατί αρκετές σφαλιάρες έφαγες από τα διάφορα κουτσαβάκια. Μη σπαταλιέσαι όμως άσκοπα και μην κάνεις μπούγιο∙ πρώτα πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι ο πραγματικός βασιλιάς, το δικό σου εγώ πρέπει να τονώσεις. Μη σκέφτεσαι συνέχεια τι σκέφτονται οι άλλοι αλλά τι σκέφτεσαι εσύ για τον εαυτό σου. Μην αναλώνεσαι στα εφήμερα∙ αφού το ξέρεις, δεν σου φτάνει μια διαφήμιση για σαμπουάν ούτε μια σειρά από επιδερμικούς έρωτες. Μήπως πρέπει να μαζέψεις την ενέργειά σου και να την βάλεις σε ένα μόνο πράγμα που πραγματικά σε αφορά; Και κάτι ακόμα: Σταμάτα να σπαταλάς άσκοπα και φιγουρατζίδικα, γιατί όπου να ‘ναι τα λεφτά τελειώνουν.

Παρθένος

Τι σου ζητάμε να κάνεις; Μόνο λίγη υπομονή. Δηλαδή να μη ρίξεις πάλι κάτω την καρδάρα με το γάλα που με τόσο κόπο μάζεψες. Εύκολο το λες εσύ το άρμεγμα. Ναι, πράγματι, συμφωνώ μαζί σου, έχεις καραπιεστεί και σου κάηκε και το μαλλί με το ντεκαπάζ κι έχουν έρθει τα νεύρα σου και έχουν γίνει χρυσά κουρέλια. Τη βγάζεις την υπομονή από το ντουλάπι, την ξεσκονίζεις, και εκείνη πριν καλά καλά τη χρησιμοποιήσεις εξαφανίζεται. Με νεύρα λοιπόν στο πάτωμα, υπομονή εξατμισμένη και τις υποχρεώσεις σαν κακά κοράκια να πετούν πάνω από το κεφάλι σου και να περιμένουν να παραπατήσεις, ο μήνας αυτός θα μπορούσε να λέγεται και μαθήματα ισορροπίας. Ας το πούμε γαλλικά για να μην ακουστεί τόσο άσχημο: Courage! Που σημαίνει ότι αν καταφέρεις και σταθείς όρθιος/α σε περιμένει ένα πολύ καλό δώρο, τόσο καλό που αξίζει να κρατηθείς όρθιος. Υ.Γ. Στον έρωτα ό,τι δεν λύνεται κόβεται. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το καταλάβεις, δηλαδή;

Ζυγός

Ο μήνας εξελίσσεται με τρόπο θεαματικό και τρόπος θεαματικός στον κόσμο του Ζυγού σημαίνει ομορφιά, τόλμη αλλά και γοητεία. Ιδανικό διάστημα για να ξεκινήσεις το βιβλίο του Φιτζέραλντ «Τρυφερή είναι η νύχτα», ιδανικό διάστημα για συμπαγείς απολαύσεις, για να πεις τα σ’ αγαπώ σου με τρόπο πειστικό, για να γράψεις ένα νέο κεφάλαιο στην ερωτική ιστορία, αφήνοντας πίσω το αγχωμένο γραφείο και την πιεστική δουλειά. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να τα αφήσεις όλα τα παραπάνω, όλα μπορεί να γίνονται με μεγαλύτερο κέφι, αφού ο έρωτας σού δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι. Επωφελήσου αυτό το δεκαήμερο για να βάλεις νέες ερωτικές βάσεις και να φτιάξεις τον δεκάλογο της σχέσης σου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Τώρα που γυρίζει, τώρα που σε παίρνει, τώρα που μπορείς. Ζωή, δηλαδή, στο εδώ και τώρα. Το εδώ και τώρα είναι τα μετρητά στο χέρι.

Σκορπιός

Δεν θέλεις άλλες ψευδαισθήσεις, ίσως γιατί ξέρεις ότι οι ψευδαισθήσεις στον κόσμο του Σκορπιού είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα και δη εντελώς εθιστικό. Αυτή την βδομάδα θα έχεις την τάση μαζί με την πραγματική ζωή να σέρνεις ξοπίσω σου και την ονειρική, δηλαδή από εδώ η ζωή μου από δω το ονειράκι μου, δεν σκοπεύω να αφήσω κανένα από τα δυο. Είσαι δηλαδή με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και με το άλλο στη φαντασία. Το ερώτημα παραμένει το εξής: Γιατί δεν προσπαθείς να πας τη ζωή σου εκεί που σε πηγαίνει η φαντασία; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο, ειδικά αν σκεφτείς ότι είσαι Σκορπιός. Δεν έχεις παρά να τραβήξεις αποφασιστικά την κουρτίνα και να σταματήσεις να ζεις στη σκιά των εμμονών, δηλαδή στον ίσκιο των ανθισμένων κοριτσιών. Τουτέστιν, μη γίνεσαι Πεσσόα, μη σε τραβά το όνειρο, και σταμάτα να έχεις δεκάδες ετερώνυμες περσόνες. Αποφάσισε ποιος θέλεις τελικά να είσαι, και μείνε σταθερός σ’ αυτό.

Τοξότης

Γιατί κουνάς το πόδι σου νευρικά κάτω από το τραπέζι, είπαμε; Και πού είναι το χιούμορ σου; Βλέπεις και ξαναβλέπεις την ταινία «Νευρικός Εραστής» του Γούντι Άλεν, αισθάνεσαι ότι είσαι έξω από τα νερά σου και κάποιες ώρες φέρεσαι εντελώς αντι-τοξοτίσια, σε σημείο να σε μπερδεύουν με Παρθένο. Ωχού. Καιρό τώρα το σύμπαν σού χτυπά ρυθμικά το καμπανάκι και σου λέει να θυμηθείς τον Τοξότη που κρύβεις μέσα σου. Να ξαναβρείς κάτι από την παλιά (καλή) σου αλητεία, δηλαδή. Τίποτα δύσκολο, απλά σκέψου τον παλιό καλό καιρό, τότε που αρίστευες στη μεγάλη του Τοξότη σχολή. Κοντολογίς, αν ξεκινήσεις πάλι να φέρεσαι όπως στο παρελθόν, θα ξαναβρείς γρήγορα τη φόρμα σου. Μπορεί τα άλλα ζώδια να αρχίσουν πάλι να δυσανασχετούν μαζί σου, αλλά εσύ θα έχεις βρεις για ακόμα μια φορά τον εαυτό σου και ό,τι αυτό σημαίνει (και σημαίνει πολλά).

Αιγόκερως

Εκεί που χαλαρώνεις, τσιτώνεις, και εκεί που τσιτώνεις, χαλαρώνεις. Γενικά, η γιόγκα θα σε βοηθούσε, τουλάχιστον θα μπορούσες να πάρεις μια ανάσα της προκοπής. Ο μήνας εξελίσσεται με τρόπο θεαματικό, αφού σε βάζει σε μια διάθεση να ξεσκονίσεις: α. τα οικονομικά σου, β. τα φορολογικά σου., γ τη δουλειά σου, δ. τις σχέσεις σου. Ξεσκόνισμα βέβαια στον κόσμο του Αιγόκερω σημαίνει ανάλυση και κόντρα ανάλυση και, επιτέλους, δεν σου έχει πει κανείς ότι με μια βότκα, άντε με δυο, χαλαρώνεις και γίνεσαι καλύτερος; Εντάξει ,δεν είπαμε να γίνεις αλκοολικός, αλλά αυτό το σφιγμένο δεν σε βοηθάει. Ναι, είναι επιτακτική ανάγκη να χαλαρώσεις, να σταματήσεις τη νύχτα να τρίζεις τα δόντια σου, γιατί δημιουργούνται φθορές στο σμάλτο και γιατί τα άλλα ζώδια μυρίζονται τον πανικό σου και πανικοβάλλονται κι αυτά. Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, δεν έχεις ούτε μισό λόγο να πανικοβάλλεσαι∙ μόνο να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις.

Υδροχόος

Yes, darling, ήρθε η ώρα να το ιδρώσεις (για ακόμα μια φορά) το φανελάκι με το νούμερο εννέα. Τώρα πρέπει να κατέβεις στο γήπεδο και να δείξεις σε όλους ότι άξιζε και με το παραπάνω τα λεφτά η μεταγραφή σου. Μια κίνηση λάθος, ένα γκολ δηλαδή να μην μπει, και οι οπαδοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα γιουχαΐσματα, γιατί, μεταξύ μας, πλήρωσαν πολλά και δεν τους έχεις ακόμα δείξει τι αξίζεις, ούτε εσύ ο ίδιος καλά καλά δεν το ξέρεις. Έχεις κάπως επαναπαυτεί στις δάφνες σου και για καιρό δεν κάνεις τίποτα, και, εντελώς μεταξύ μας, κάποιοι σε θεωρούν ψοφάλογο και ότι δεν κάνεις ούτε για τρίτη εθνική. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Θυμήσου ποιος είσαι. Παίζεις σε γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, η ομάδα είναι δυνατή κι εσύ τώρα πρέπει να πάρεις τις κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο τον αγώνα αλλά όλη τη σεζόν, γι’ αυτό παραμέρισε τους φόβους σου για «δέσμευση» και βάλε επιτέλους γκολ.

Ιχθύες

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα σε βρίσκει να μην ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα αισθηματικά σου. Να παραιτηθώ, λες; Ή μήπως να μείνω να δουλέψω σκληρά σαν να μην υπάρχει αύριο και να θυσιάσω ακόμα και την ηρεμία μου και όλα στο όνομα της προαγωγής; Το δίλημμα φοριέται στο δεξί σαν κόσμημα και η καριέρα παίρνει διαστάσεις «ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή». Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε δέκα λεπτά αλλάζεις γνώμη. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι έχεις βγάλει και ξεσκονίζεις και τη σχέση σου και δεν ξέρεις αν πρέπει να την βάλεις στο σερβάν ή να την ξεφορτωθείς μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων∙ γενικά η αμφιθυμία δίνει και παίρνει. Κοντολογίς, δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να είσαι μαρίδα ή καρχαρίας, κι έτσι είσαι μια μαρίδα που φοράει στολή καρχαρία και το ανάποδο. Χα χα, ναι, μερικές φορές βγάζεις γέλιο, κι αυτό δεν είναι απαραίτητα για καλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ