Κάμερον: Ασχολούμαστε με την Ελλάδα ενώ η Κίνα γιγαντώνεται - iefimerida.gr

Κάμερον: Ασχολούμαστε με την Ελλάδα ενώ η Κίνα γιγαντώνεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνευ νοήματος χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Ελλάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.

«Πηγαίνω σ΄αυτές τις Συνόδους Κορυφής όπου μιλάμε ατέλειωτα για την Ελλάδα, την ώρα που στην άλλη άκρη του κόσμου η Κίνα αναπτύσσεται τόσο γρήγορα που δημιουργεί κάθε τρεις μήνες μια οικονομία στο μέγεθος της Ελλάδας. Δεν πρόκειται, ως πρωθυπουργός να επιτρέψω τη χώρα μου να μπει σ΄αυτή τη λογική», σημείωσε ο κ. Κάμερον σε μία αποστροφή γνήσιου βρετανικού ευρωσκεπτικισμού.

Κατά τα άλλα προειδοποίησε ότι η Βρετανία πρέπει να λάβει δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις προκειμένου να μην καταποντιστεί.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι η εξής: Η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισ. στερλινών στις κοινωνικές δαπάνες και αφορούν κυρίως προνοιακά επιδόματα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε πως η Βρετανία θα καταφέρει να βγει από την κρίση «δουλεύοντας σκληρά, δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, υπηρετώντας τους άλλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ