Πλαφόν στα 2.500 ευρώ για τα "ρετιρέ" των συνταξιούχων Δημοσίου - iefimerida.gr

Πλαφόν στα 2.500 ευρώ για τα "ρετιρέ" των συνταξιούχων Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις του Δημοσίου ενώ τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για πλαφόν στα € 2.500 ακόμα και στα € 2.200 έναντι των € 2.773 που ισχύει σήμερα.

Τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής των δαπανών στον Δημόσιο Τομέα, προβλέπουν μεταξύ άλλων τον επανακαθορισμό του πλαφόν στις συντάξεις υπαλλήλων τραπεζών και ΔΕΚΟ, ενώ στο νέο πλαφόν θα συνυπολογίζονται και τα οικογενειακά επιδόματα. Παράλληλα γίνεται λόγος για άμεση μείωση σε συνταξιούχους που παρανόμως παίρνουν υψηλές συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται και η αναδρομική ποινική διεκδίκηση καταβληθέντων ποσών στις συντάξεις που κρίνονται παράνομες.

Το μέτρο εκτιμάται ότι αφορά το 40% των ήδη συνταξιούχων των πρώην ειδικών ταμείων, ΔΕΚΟ και Τραπεζών, οι οποίοι παρά την ύπαρξη νόμου από το 1992 (άρθρο 51 του Ν.2084/92), απολαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις, αλλά και όσοι συνταξιούχοι επέλεξαν τη λύση της εθελουσίας εξόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ