Τέλος τα ψέμματα για τους αρχηγούς -Την Πέμπτη καλούνται να λάβουν οριστικές αποφάσεις - iefimerida.gr

Τέλος τα ψέμματα για τους αρχηγούς -Την Πέμπτη καλούνται να λάβουν οριστικές αποφάσεις

Τέλος τα ψέμματα για τους αρχηγούς-Την Πέμπτη καλούνται να πάρουν οριστικές αποφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Οι δυο άντρες ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης και της επιμήκυνσης.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν εκ νέου σύσκεψη για να συζητήσουν τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ, την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθήσουν μέχρι την ψήφισή τους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συνάντηση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την δόση

Παράλληλα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης υπολογίζεται το Νοέμβριο.

«Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς για την πορεία των χρονοδιαγραμμάτων, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως «η εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ