Κάμερον: Να κάνουμε δημοψήφισμα για την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση - iefimerida.gr

Κάμερον: Να κάνουμε δημοψήφισμα για την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάμερον: Να κάνουμε δημοψήφισμα για την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την λύση του δημοψηφίσματος προκρίνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για τον καθορισμό των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ενα δημοσψήφισμα είναι ο ορθότερος τρόπος για τον καθορισμό των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση» είπε ο Κάμερον ο οποίος φαίνεται τελικά να υπέκυψε στις ισχυρές πιέσεις της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας των Συντηρητικών.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΒΒC, δεν δεσμεύτηκε σχετικά με την διεξαγωγή ή όχι του δημοψηφίσματος αυτού καθώς και για το ερώτημα.

Μιλώντας στο BBC στο περιθώριο του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκε στο μέλλον των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ επισημαίνοντας ότι «όταν φθάσουμε σε αυτή τη διευθέτηση, θα χρειαστεί συναίνεση είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω εκλογών».

«Ειλικρινά, το δημοψήφισμα είναι προφανώς ο πιο ξεκάθαρος, απλός και λογικός» τρόπος για μία νέα συμφωνία που θα διέπει τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ