Σφοδρές επιδρομές των Ταλιμπάν στο Πακιστάν - iefimerida.gr

Σφοδρές επιδρομές των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα τα ξημερώματα την περιοχή της στρατιωτικής βάσης Mehran-PNS στο Καράτσι, όπου νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα περίπου 8 ώρες πριν επιτέθηκε ομάδα ενόπλων με εκρηκτικά
με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να καταστραφεί ένα στρατιωτικό αεροσκάφος. Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα.

Οι εκρήξεις τα χαράματα της Δευτέρας εκτιμάται ότι οφείλονται στο αποκορύφωμα της αντεπίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν κατά των ενόπλων Ταλιμπάν που προκάλεσαν το μακελειό.

" Η επιχείρηση συνεχίζεται, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ", ανέφερε πηγή που ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οκτώ πολύ δυνατές εκρήξεις που συνοδέυονταν από ισχυρές λάμψεις ακούστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ περίπου 30 άντρες των ειδικών δυνάμεων του Πακιστάν εισέβαλαν με μηχανές στο χώρο της Ναυτικής βάσης που επλήγη νωρίτερα

"Είναι εκδίκηση για το μαρτύριο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Η απόδειξη ότι είμαστε ακόμα δυνατοί και ενωμένοι" δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με τηλεφώνημα στο Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιθέσεις Αλ Καΐντα Πακιστάν Ταλιμπάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ