Αυστηρές ποινές για όσους δήλωσαν παραπάνω αποδείξεις! - iefimerida.gr

Αυστηρές ποινές για όσους δήλωσαν παραπάνω αποδείξεις!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ξεκινούν τώρα εξονυχιστικούς ελέγχους και διασταυρώσεις για δουν αν κάποιος δήλωσε στην εφορία παραπάνω ποσό σε αποδείξεις απ' αυτό που πραγματικά συγκέντρωσε.
Με βάση το νέο νόμο περί φοροδιαφυγής οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ακόμα και ποινές φυλάκισης.

Έξω φαίνεται να έχει πέσει το υπουργείο Οικονομικών στην πρόβλεψή του για είσπραξη φόρων, καθώς, με το μέτρο για την επιστροφή φόρου με βάση το ύψος των αποδείξεων που συγκέντρωσε ο φορολογούμενος, μεγάλο ποσοστό κατάφερε να πιάσει το αφορολόγητο και να δικαιούται και επιστροφή φόρου. Για το λόγο αυτό θα εξαπολυθεί φορο-κυνηγητό για να διαπιστωθεί αν οι αποδείξεις ανταποκρίνονται όντως στα έξοδα κάθε φορολογούμενου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο τονίζει με νόημα ότι για όσους διαπιστωθεί απόκλιση μεταξύ του ποσού που δήλωσαν και των αποδείξεων που όντως συγκέντρωσαν θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα άλλα εμφάνισαν υψηλό αριθμό αποδείξεων, αλλά και σχεδόν όλοι όσοι παίρνουν επιστροφή, αφού θα ελεγχθούν ακόμη και εκείνοι που παίρνουν πίσω απ' την εφορία ακόμη και ποσά κάτω των 1.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ