Ένας Αμερικάνος κι ένας Γάλλος θα μοιραστούν το Νόμπελ Φυσικής - iefimerida.gr

Ένας Αμερικάνος κι ένας Γάλλος θα μοιραστούν το Νόμπελ Φυσικής

Δυο επιστήμονες θα μοιραστούν το Νόμπελ Φυσικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος Σερζ Αρός και ο Αμερικανός Ντέιβιντ Ουάινλαντ κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Φυσικής, καθώς βρήκαν τρόπους να μετρούν κβαντικά σωματίδια χωρίς να τα καταστρέφουν, κάτι που οι ερευνητές θεωρούσαν ως τώρα αδύνατο.

Όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, η δουλειά των δύο επιστημών μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ενός νέου είδους εξαιρετικά γρήγορου ηλεκτρονικού υπολογιστή βασισμένου στην κβαντική φυσική, ο οποίος θα «αλλάξει την καθημερινή ζωή μας αυτό τον αιώνα με τον ίδιο ριζικό τρόπο που την άλλαξε ο κλασικός ηλεκτρονικός υπολογιστής τον περασμένο αιώνα».

Αναφερόμενος στη νίκη του, ο 68χρονος Σερζ Αρός δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει ότι τιμήθηκε με το βραβείο και είπε πως χρειάσθηκε να καθίσει όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορωνών (930.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ