Ντράγκι: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο, αλλά έχει δρόμο μπροστά της - iefimerida.gr

Ντράγκι: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο, αλλά έχει δρόμο μπροστά της

Ντράγκι: Η Ελλάδα έκανε σημαντική πρόοδο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι υποστήριξε πως αν και η Ελλάδα έχει κάνει αισθητές προόδους όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο μένει να γίνει ακόμη δουλειά.

«Είναι σαφές ότι οι πρόοδοι όσον αφορά τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι αισθητές και σημαντικές και είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα», δήλωσε ο Ντράγκι κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι του Κοινοβουλίου.

«Παρατηρούμε προόδους, παρατηρούμε μια ανάγκη για περισσότερη δουλειά», πρόσθεσε αρνούμενος αντίθετα να μιλήσει για το αποτέλεσμα του ελέγχου των δημοσιονομικών της Ελλάδας πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τρόικα των δανειστών της Ελλάδας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ).

«Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα», η οποία αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως ο Ντράγκι είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχόταν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει για να βοηθήσει τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ντράγκι απέκλεισε για άλλη μια φορά το «τύπωμα χρήματος» τονίζοντας ότι οι περικοπές είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ