Kαταποντίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ισπανία - iefimerida.gr

Kαταποντίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικά για τα μεγάλα Ισπανικά κόμματα είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εφημερίδας El Pais αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους και τα δύο μαζί δεν ξεπερνούν το 53,8%. Η κατάρρευση του Μαριάνο Ραχόι στα ποσοστά δεν βοηθάει τους σοσιαλιστές που καταποντίζονται στο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας τους.

Σαρωτική είναι η κριτική και για τους δύο ηγέτες προσωπικά, με το 84% των ερωτηθέντων να εκφράζει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη προς τον Πρωθυπουργό Ραχόι και το 90% να εκφράζεται αρνητικά για τον σοσιαλιστή Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα.

Μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της 25ης Σεπτεμβρίου , στη διάρκεια των οποίων η ισπανική αστυνομία τραυμάτισε δεκάδες διαδηλωτές, ο Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι η σιωπηρή πλειοψηφία δεν βρίσκεται στους δρόμους γιατί διαφωνεί με τους διαδηλωτές. Λάθος δήλωση, που στοίχισε στον Ραχόι. Στη δημοσκόπηση της El Pais το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί με όσους διαδηλώνουν και το 90% προσδοκά ότι οι διαδηλώσεις θα ενταθούν !

Και πράγματι, οι διαδηλώσεις είναι πλέον καθημερινές στην Ισπανία από ομάδες που πλήττονται βάναυσα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης Ιγνάθιο Γκονθάλες ζήτησε να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για τις διαδηλώσεις και ισχυρίστηκε ότι η Μαδρίτη «βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση κατάρρευσης». Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της αστυνομίας εναντίον των διοργανωτών της διαδήλωσης της 25ης Σεπτεμβρίου και υποστήριξε το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση.

Την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σε 56 ισπανικές πόλεις, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα, δεν θα τους αφήσουμε» ενώ ετοιμάζεται από τα συνδικάτα γενικά απεργία στις 14 Νοεμβρίου, από κοινού με τα Πορτογαλικά.

Η ισπανική κυβέρνηση παρουσίασε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ συνολικά αφαιρεί από την ισπανική οικονομία 150 δισ. ευρώ σε διάστημα τριετίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ