Κλούβες, περιπολικά, μοτοσυκλέτες και υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ υποδέχονται την Μέρκελ - iefimerida.gr

Κλούβες, περιπολικά, μοτοσυκλέτες και υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ υποδέχονται την Μέρκελ

Κλούβες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά ώρες θα μείνει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και θα έχει πριβέ όλη την πρωτεύουσα, αφού τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να δει ούτε πως είναι το αυτοκίνητο που θα την μεταφέρει.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13.30 στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να την υποδεχθεί. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο δρόμος θα είναι άδειος καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν φροντίσει να μην υπάρχουν ούτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκος. Από αέρος δυο ελικόπτερα θα επιβλέπουν την πορεία των οχημάτων.

Την ίδια ώρα το κέντρο της Αθήνας θα έχει μετατραπεί σε φρούριο. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία. ΜΑΤ, άνδρες των ΕΚΑΜ, ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα. Αστυνομικοί θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους και θα προχωρούν χωρίς δεύτερη σκέψη σε προληπτικές προσαγωγές Ακόμα άνδρες του Λιμενικού και βατραχάνθρωποι θα σαρώνουν όλο το παραλιακό μέτωπο κατά τη διάρκεια που θα βρίσκεται η κ.Μέρκελ στο ελληνικό έδαφος.

Το Κοινοβούλιο θα μοιάζει με απόρθητο φρούριο αφού ακριβώς μπροστά από το μνημείο του αγνώστου Στρατιώτη έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, ενώ η πρόσβαση στη Βασιλίσσης Σοφίας θα σταματά από τον ατσαλένιο φράχτη. Την ίδια ώρα τα μόνο οχήματα που θα βρίσκονται στηυν περιοχή θα είναι περιπολικά, κλούβες των ΜΑΤ, μοτοσυκλέτες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, αλλά και οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες θα είναι έτοιμες να διώξουν διαδηλωτές. Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της Αθήνας και απαγόρευσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια συνάθροιση στο κέντρο, υπό το φόβο σοβαρών επεισοδίων, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και της Γερμανικής πρεσβείας που βρίσκεται κοντά στο Πολεμικό Μουσείο.

Η καγκελάριος πάντως θα συνεχίσει να ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα της και μετά την επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, στις 16:45 θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ