Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα για τη «λίστα Λαγκάρντ» στον Πεπόνη - iefimerida.gr

Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα για τη «λίστα Λαγκάρντ» στον Πεπόνη

Βενιζελος και Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα για τη «λίστα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πέρασαν την πόρτα του γραφείου του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και κατέθεσαν για την πολύκροτη «λίστα Λαγκάρντ». κ

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε μέσα στο σαββατοκύριακο με «δική του πρωτοβουλία» με τον κ.Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να «συμπεριληφθεί στην δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης «λίστας» που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιπποκράτους, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Πεπόνη δεν ανακοινώθηκε «από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης». Από τη στιγμή, όμως, που η πληροφορία αυτή μεταδίδεται, «η επιφύλαξη αυτή έχει αρθεί στην πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στον οικονομικό εισαγγελέα ως μάρτυρας, κατέθεσε εντός του Σαββατοκύριακου και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να του αποστείλει το συνοδευτικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που προσκομίστηκε με την επίμαχη λίστα των 1.991 καταθετών στην τράπεζα HBS στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ