Τα φασόλια είναι αντικαρκινογόνα, περιέχουν πρωτείνη, σίδηρο, διαιτητικές ίνες, ασβέστιο. Δεν γίνεται να μην τα τρώτε τακτικά ! Ακόμη και το «φούσκωμα» που προκαλεί αυτό το «άγιο» όσπριο απαλλάσσει το παχύ μας έντερο και το γαστρεντερικό μας σύστημα από επικίνδυνα καρκινογόνα. Τι άλλο θέλετε, φάτε τα συχνά, χωρίς ενοχές, σας δίνω την απλούστερη και καλύτερη συνταγή.
Υλικά
2 φλυτζάνια ξηρά φασόλια
3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλινο
Χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι μπούκοβο (σπόροι καυτερής πιπεριάς, στο σούπερ μάρκετ)
Λάδι ελιάς
Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα ξερά φασόλια (χωρίς να τα μουσκέψετε επί ώρες) στη χύτρα.
2. Προσθέτετε τα καρότα καθαρισμένα, ολόκληρα, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σέλινο χοντροκομμένο, το χυμό ντομάτας (Πουμαρό, πελτέ, φρέσκιες ντομάτες, ό,τι έχετε. Είναι καλύτερος ο χυμός σε γυάλινο μπουκάλι)
3. Βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
4. Προσθέτετε κρύο νερό να τα σκεπάζει καλά
5. Βράζετε τα φασόλια στη χύτρα επί 1 ώρα.
6. Ανοίγετε το καπάκι. Τα μετακομίζετε σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλάτι, το λάδι.
7. Αφήνετε ακόμη ½ ώρα να χυλώσουν και στο πιάτο σας προσθέτετε πιπέρι και λίγο λεμόνι
Αν η φασολάδα συνδιαστεί με τυρί φέτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί γίνεται διατροφικά ιδανική.