Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο για Εθνική και Εurobank - iefimerida.gr

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο για Εθνική και Εurobank

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο για Εθνική και Εurobank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ωθηση στον Γενικό Δείκτη έδωσαν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη της Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, μετά την άρση αναστολής διαπραγμάτευσής τους, στον «απόηχο» των ανακοινώσεων της Παρασκευής για συγχώνευση. Η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται 17,70% στα 2,46 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Eurobank έφτασε έως το +17,09% στα 1,37 ευρώ.

Στις 10.58 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 838,48 μονάδες με άνοδο +1,03% και τζίρο στα 26,71 εκατ. ευρώ.Την ίδια ώρα η μετοχή της Εθνικής ήταν στα 2,330 ευρώ με άνοδο +11,48% και της Eurobank στα 1,250 ευρώ με άνοδο +6,84%.

Τραπεζικό «μπουμ» στο Χρηματιστήριο λόγω του επικείμενου deal, με αποτέλεσμα στην έναρξη της διαπραγμάτευσης άνοδο +15,38% γνωρίζει η μετοχή της Eurobank και +17,22% η μετοχή της ETE.

Λίγο νωρίτερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε, σε συνέχεια των ανακοινώσεων των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» , την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών, όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 από σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ