Υπάρχει και «λίστα Βρυξελλών» με Ελληνες υπαλλήλους της Κομισιόν που κλέβουν - iefimerida.gr

Υπάρχει και «λίστα Βρυξελλών» με Ελληνες υπαλλήλους της Κομισιόν που κλέβουν

Υπάρχει και «λίστα Βρυξελλών» με Ελληνες υπαλλήλους της Κομισιόν που κλέβουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη λίστα των 36 πολιτικών και τη λίστα Λαγκάρντ με πολιτικούς και ιδιώτες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό αποκαλύπτεται τώρα ότι υπάρχει και «λίστα Βρυξελλών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις Ελληνες υπάλληλοι της Κομισιόν ελέγχονται από τη βελγική αστυνομία σχετικά με υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Τα ονόματα των εν λόγω υπαλλήλων δεν έχουν γίνει γνωστά ούτε τα ποσά που υπεξαίρεσαν, αν οι κατηγορίες επαληθευτούν. Την είδηση για τη μυστική λίστα Βρυξελλών δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, το οποίο «υπόσχεται» ότι θα επανέλθει με περισσότερες πληροφορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτερα στελέχη των Βρυξελλών κατηγορούνται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Η πιο καραμπινάτη υπόθεση αφορούσε προ 15ετίας την πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας Εντίθ Κρεσόν που είχε κατηγορηθεί ότι μέσω Βρυξελλών είχε αποκομίσει παράνομα οικονομικά οφέλη από ευρωπαικά κονδύλια και είχε χρησιμοποιήσει τη θέση της ως ευρωβουλευτής προκειμένου να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που τις απέφεραν κέρδη.

Συνεπώς δεν είναι η πρώτη φορά και δεν είναι μόνο Ελληνες που εμπλέκονται σε οικονομικό σκάνδαλο των Βρυξελλών. Είναι όμως προφανές ότι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με την εικόνα της διάλυσης και της συγκάλυψης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ η Ελλάδα δεν χρειάζεται πραγματικά ένα ακόμη σκάνδαλο με «μυρωδιά» Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ