Πώς πείστηκε η Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πώς πείστηκε η Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα άρχισαν νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 3 Οκτωβρίου όταν ο Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ για να μεταφέρει τις ευχές του για τον εορτασμό της επανένωσης των δύο Γερμανιών.

Το τηλεφώνημα κράτησε περίπου δέκα λεπτά, σύμφωνα με τα Νέα, και στη διάρκειά του η γερμανίδα καγκελάριος αποκάλυψε στον Πρωθυπουργό ότι αναζητείται ημερομηνία για να επισκεφθεί τη χώρα μας. Δύο ημέρες αργότερα η κυρία Μέρκελ μίλησε με τον κ. Σαμαρά στο κινητό και του ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Την πρόσκληση να επισκεφθεί η καγκελάριος τη χώρα μας είχε κάνει ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου. Η κυρία Μέρκελ είχε αποδεχθεί την πρόσκληση αλλά η ημερομηνία ήταν ανοικτή και υπήρχαν σκέψεις για επίσκεψη στα τέλη Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο.

Το χρονοδιάγραμμα άλλαξε όταν το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε από την καγκελάριο να γίνει η συνάντηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Η καγκελαρία απάντηση αυθημερόν θετικά αλλά δεν προσδιορίστηκε αν η συνάντηση θα γίνει στο Βερολίνο ή στην Αθήνα. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει στην κυρία Μέρκελ ότι θα ήταν σκόπιμο και θα είχε πολιτικά βαρύνουσα σημασία η συνάντηση να γίνει στην Αθήνα. Το οριστικό «ναι» το απέσπασε ο κ. Σαμαράς όταν τηλεφώνησε για την επέτειο της επανένωσης.


Πηγή: Πώς πείστηκε η Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71090#ixzz28gY6S9M7

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ