Νέα ερωτήματα εγείρονται ως προς τη σχέση του Γιώργου Βουλγαράκη με τον Ιωάννη Καρούζο, καθώς φαίνεται πως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού είχε αποχαρακτηρίσει για λογαριασμό του κατασκευαστή ένα ολόκληρο ιστορικό οικοδομικό τετράγωνο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, ο κ. Βουλγαράκης είχε αποχαρακτηρίσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο αποτελούμενο από τέσσερα κτήρια κοντά στο Φρουραρχείο Αθηνών, προκειμένου να διευκολύνει τον κ. Καρούζο στην κατασκευή σύγχρονου εξαόροφου εμπορικού κέντρου.
Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι για τα τρία κτήρια είχε εκδοθεί άδεια κατεδάφισης δύο μήνες πριν αυτά αποχαρακτηριστούν, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά καθώς επρόκειτο για ιστορικά κτήρια, τα οποία μάλιστα ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης είχε χακτηρίσει ως «χώρο πρασίνου και αθλητισμού».
Λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή απόφαση (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/68305/1900/4.8.2006) η Karouzos Constructions ΑΕ προχώρησε σε κατεδάφιση τεσσάρων (!) κτηρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός με μεγάλη ιστορική/αρχιτεκτονική αξία για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατεδάφισης.
Μάλιστα για τον εν λόγω αποχαρακτηρισμό ο κ. Βουλγαράκης φαίνεται ότι έλαβε υπόψιν και τη γνωμοδότηση της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Ωστόσο η εν λόγω γνωμοδότηση δεν είχε υπογραφεί ποτέ από τον πρόεδο του συμβουλίου Χρήστο Ζαχόπουλο με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει καν η δυνατότητα να βρεθεί αντίγραφο της απόφασης καθώς χωρίς την υπογραφή δεν αποτελεί διοικητικό έγγραφο.
Η όλη υπόθεση η οποία βρίθει παρατυπιών και παράνομων πράξεων περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς ενώ άδεια κατεδάφισης είχε δωθεί για τρία κτήρια, τελικά κατεδαφίστηκαν τέσσερα ενώ η απόφαση του κ. Βουλγαράκη έκανε λόγο για... πέντε! Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, κανείς δεν γνωρίζει ούτε σήμερα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την Πολεοδομία Αθηνών ποιο είναι το «πέμπτο κτήριο του Βουλγαράκη».
Επιπλέον, στις 16 Ιανουαρίου 2006, η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είχε κρούσει των κώδωνα της κατεδάφισης, με επείγον έγγραφο προς την Πολεοδομία Αθηνών. Οι ειδικοί υποστήριζαν ότι τα κτήρια κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1930 όμως τελικά έγινε δεκτός ο ισχυρισμός Καρούζου ότι είχαν χτιστεί το 1953.
«Επρόκειτο για πολιτιστική βαρβαρότητα σε βάρος ιστορικών κτηρίων της παλαιάς Αθήνας που υλοποιήθηκε με παράνομη έκδοση άδειας κατεδάφισης» υποστηρίζει ο Βασίλης Νούσης, πολιτικός μηχανικός που ειδικεύεται στη επισήμανση και χαρτογράφηση ιστορικών κτηρίων.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι όταν ξέσπασε το «Καρούζος Gate» ο ίδιος ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε γράψει στο twitter ότι δεν γνωρίζει «ούτε κατ' όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ».