Στο δικαστήριο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας - iefimerida.gr

Στο δικαστήριο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας

Στο δικαστήριο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη ο δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενωπίον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες θα εμφανιστεί ο Μαρκ Μπασελέι Γιούσεφ, δημιουργός της αντι-ισλαμικής ταινίας που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αιματηρές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο. Το δικαστήριο θα ερευνήσει το αν παραβίασε τους όρους αναστολής της ποινής του.

Ο 55χρονος Γιούσεφ, γνωστός με το ψευδώνυμο Νακούλα Μπασελέι Νακούλα, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τραπεζική απάτη, θα εμφανιστεί την Τετάρτη ενώπιον της περιφερειακής δικαστή Κριστίνα Σνάιντερ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ένας από τους όρους της αποφυλάκισής του από την προηγούμενη ποινή, ήταν να μην χρησιμοποιεί ψευδώνυμα, χωρίς την έγκριση του δικαστικού επιτηρητή του. Στις 27 Σεπτεμβρίου συνελήφθη για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του και το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη την ίδια ημέρα αποφάσισε να φυλακιστεί, χωρίς το δικαίωμα εγγύησης και από τότε βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο Γιούσεφ δήλωσε πως άλλαξε το όνομά του το 2002 και δεν χρησιμοποίησε άλλο από τότε, όμως η ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία, που κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία,υποστηρίζει ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων ο Γιούσεφ χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Σαμ Μπασίλε και ότι την παραπλάνησε για το θέμα της ταινίας, ενώ τους ισχυρισμούς της υποστηρίζουν και άλλοι που συμμετείχαν ή εργάστηκαν για το βίντεο αυτό.

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε ποιους όρους της αποφυλάκισής του το 2011 πιστεύεται ότι παραβίασε ο Γιούσεφ, αλλά τόνισε πως χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα και πρόσθεσε πως θα επιδιώξει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ