Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: η πιθανότητα να μείνει χωρίς ρευστό το Δημόσιο αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση, τα επερχόμενα σκληρά μέτρα με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και μείωση του αφορολόγητου, οι κραδασμοί στην κυβέρνηση από τα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές και η μείωση -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις- της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Είμαι αποφασισμένος για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μηνύματα εντός και εκτός των «τειχών» στέλνει ο πρωθυπουργός, λίγα 24ωρα πριν από κρίσιμες αποφάσεις. Μιλά αναλυτικά για το «μεσοπρόθεσμο» και το «στοίχημα» της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Καμαρώστε τον: Εξέχον στέλεχος και των Illuminati o Giorgos μας!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "να που διαψεύδονται και αποστομώνονται όσοι θεωρούσαν ότι ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδας εδώ κι ενάμισυ χρόνο) στερείται επαρκών διανοητικών ικανοτήτων. Να που είναι (και) Illouminati ο δικός μας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Εργασία για 100.000 ανέργους. Ποιοί ωφελούνται, ποιες οι προϋποθέσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην προκήρυξη πέντε νέων προγραμμάτων για περίπου 100.000 ανέργους θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το διοικητή του οργανισμού Ηλία Κικίλια, ενώ εκκρεμούν ακόμη κενές θέσεις σε πολλά προγράμματα του οργανισμού".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αυξάνουν τη δόση στη συνταγή που σκοτώνει...".Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας χρόνος παταγώδους αποτυχίας του μνημονίου δεν τους φτάνει και τώρα ετοιμάζουν νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε κώμα και την κοινωνία σε απόγνωση.

Πρωταρχικός στόχος η επιτάχυνση των εκποιήσεων της δημόσιας περιουσίας".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ο φόβος πεθαίνει στη Μαδρίτη".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς φόβο». Το κεντρικό σύνθημα στην Πουέρτα δελ Σολ τα λέει όλα: οι άνθρωποι που φοβούνται πως δεν θα έχουν αύριο, δεν έχουν να χάσουν παρά μόνο το φόβο τους, αν θέλουν να έχουν μέλλον".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Δημόσιο έχει ρευστό μέχρι τα μέσα Ιουλίου...".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "χωρίς ρευστό κινδυνεύει να μείνει το ελληνικό Δημόσιο έως τα μέσα του Ιουλίου, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με το αυστηρό, νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα απαιτήσουν οι πιστωτές του.

Μάλιστα, στα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο έχει προβλεφθεί και ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το πετρέλαιο θα μας σώσει".Η εφημερίδα τονίζει ότι "απολύτως ρεαλιστική χαρακτηρίζεται πλέον από την ελληνική κυβέρνηση η εκτίμηση για έσοδα της τάξης των 10-15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πάνω, σε βάθος 15-20 ετών, που θα επέλθουν από την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξεπούλημα της Ελλάδα ή στάση πληρωμών".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μαχαίρι στο λαιμό για Μνημόνιο - κρεματόριο ύφεσης και ανεργίας βάζει στο λαιμό των πολιτικών αρχηγών η Τρόικα, απαιτώντας στυγνά και τελεσιγραφικά «διακομματική συναίνεση», περιλαμβάνοντας, δηλαδή, στον εκβιαστικό κλοιό των πιέσεων που αφορούσαν ως προ ημερών μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας και την Αριστερά (Καρατζαφέρης - Μπακογιάννη είναι δεδομένοι για οιαδήποτε εκδοχή σύμπραξης)".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τριπλό σοκ κι όποιος αντέξει".Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας η κυβέρνηση προχωράει σε νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, σε απολύσεις υπαλλήλων και σε δραστική μείωση των υψηλότερων συντάξεων. Αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντεπίθεση χωρίς αναμονή κόντρα στα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει και τη συγκυρία που αποκαλύπτει τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της αστικής τάξης, για να δημιουργήσει ρήγματα, να βάλει κι άλλα εμπόδια στην υλοποίηση της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Εμφύλιος στην Ε.Ε. για το Ελληνικό χρέος".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι τραπεζίτες, οι οποίοι ούτε που θέλουν να ακούσουν για αναδιάρθρωση. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι πολιτικοί ηγέτες των Βρυξελλών που δεν αποκλείουν στο εγγύς μέλλον μια τέτοια εξέλιξη".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ταφόπλακα στο μνημόνιο 1, το οποίο απέτυχε στους στόχους που είχαν θέσει εξαρχής ΔΝΤ και Ε.Ε., βάζουν τρόικα και κυβέρνηση και αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν από τις αρχές Ιουνίου το μνημόνιο Νο 2, το οποίο θα έχει διάρκεια έως το 2015. Θα περιέχει, μεταξύ άλλων, νέα σκληρά μέτρα, κλείσιμο οργανισμών, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με ταυτόχρονες απολύσεις (και συνταξιοδοτήσεις) τουλάχιστον 150.000 δημοσίων υπαλλήλων".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιλαμβανόμενη ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θίγουν ένα θέμα - ταμπού για την ελληνική κοινωνία που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τσουνάμι σφοδρών αντιδράσεων, η κυβέρνηση προσπάθησε να προσεγγίσει την επίμαχη συζήτηση δια της πλαγίας οδού κάνοντας λόγο για νέο σύστημα κρίσεων μέσω αξιολόγησης του ΑΣΕΠ κατόπιν μετατάξεων".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Αντώνη, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη". Ανοιχτή κόκκινη γραμμή Παπανδρέου-Σαμαρά".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτή γραμμή λόγω των οικονομικών εξελίξεων έχει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, στον οποίο πριν από λίγες ημέρες χτύπησε καμπανάκι για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Θρίλερ!".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τρία μέτωπα, τα οποία καίνε άμεσα την Ελλάδα και το οικονομικό της πρόβλημα, υπάρχουν εξελίξεις που κάνουν την ατμόσφαιρα να μυρίζει... Χίτσκοκ".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κατάρρευση κυβέρνηση και Παπανδρέου. Στα ίσα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προς δραματική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού οδηγείται η χώρα, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, μετά και την παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ απ΄τον Αντ. Σαμαρά στο «Ζάππειο 2»".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υποθήκες για τα 50 δισ. εδώ και τώρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι εγγυήσεις που συνεχίζει να ζητά η Τρόικα για τη συνέχιση του δανεισμού και η επιμονή για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων έχουν φέρει τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας σε πραγματικό αδιέξοδο".

Realnews: "Ανατροπή σκηνικού. Στο μηδέν, μετά από 33 μήνες, η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τη Real news, αφού «εξατμίστηκε» η διαφορά που είχε το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. και τώρα τα δύο κόμματα ισοψηφούν απολύτως, προσδίδοντας χαρακτηριστικά θρίλερ στις πολιτικές εξελίξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΞΠΡΕΣ: "Αλλαγές σε αφορολόγητα όρια εξετάζει η κυβέρνηση".Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση του αφορολόγητου ορίου για τα φυσικά πρόσωπα και κατάργησή του για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η επιβολή τεκμηρίων δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της τρόικας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εβδομάδα μεγάλων αποφάσεων".Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "τις πιο κρίσιμες στιγμές της διανύει η κυβέρνηση, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα πρέπει να πάρει αποφάσεις, ορισμένες εκ των οποίων αφενός υπερβαίνουν τη θητεία της (μνημόνιο 2) αφετέρου θα κρίνουν και το μέλλον της αλλά και το μέλλον της χώρας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ