Γάλλος σχεδιαστής δεν θέλει Κινέζους τουρίστες στο ξενοδοχείο του - iefimerida.gr

Γάλλος σχεδιαστής δεν θέλει Κινέζους τουρίστες στο ξενοδοχείο του

Γάλλος σχεδιαστής δεν θέλει Κινέζους τουρίστες στο ξενοδοχείο του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα... ασυμμάζευτα προσπάθησε να μαζέψει ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Τιερί Ζιλιέ ο οποίος ξεστόμισε ρατσιστικά σχόλια για τους Κινέζους τουρίστες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδρυτής της μάρκας ρούχων «Zadig & Voltaire», είπε σε γαλλικό γυναικείο περιοδικό αναφερόμενος στο νέο ξενοδοχείο που θα ανοίξει το 2014 στο Παρίσι πως «το Zadig θα είναι ένα ιδιωτικό ξενοδοχείο, με 40 μονάχα δωμάτια. Δεν θα είναι ανοιχτό σε όλους, όπως για παράδειγμα σε Κινέζους τουρίστες».

Όπως είναι λογικό, μέσω διαδικτύου τα σχόλια έφτασαν μέχρι και στην Κίνα και μετά ο μόδιστρος προσπάθησε να ανακαλέσει...

«Τα σχόλια μου ήταν άγαρμπα και ζητάω συγγνώμη, δεν ήθελα να κάνω κάποιο ρατσιστικό σχόλιο ή να πληγώσω τους Κινέζους φίλους μου», είπε ο Ζιλιέ. Στην συνέχεια προσέθεσε πως «ήθελα να τονίσω την αποκλειστικότητα κι ιδιωτικότητα του όλου εγχειρήματος και να δώσω έμφαση στο γεγονός πως το ξενοδοχείο δεν θα είναι ανοικτό στον μαζικό τουρισμό από το εξωτερικό».

Μάλιστα ο Ζιλιέ επικοινώνησε με το περιοδικό και ζήτησε να αλλάξει η φράση του από «Κινέζους τουρίστες» σε «μια καραβιά τουρίστες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ