ΣΥΡΙΖΑ: Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση όμως δεν ζητήσαμε να δούμε την Μέρκελ - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση όμως δεν ζητήσαμε να δούμε την Μέρκελ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση όμως δεν ζητήσαμε να δούμε την Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διευκρίνιση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ζήτησε συνάντηση του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, έκανε η Κουμουνδούρου.

«Ευχαριστούμε την κυρία Μέρκελ για τη διευκρίνιση ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως ποτέ δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κατά την οποία σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εξομοιώθηκε η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή.

Μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε: «Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή».

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Βλέπω όμως ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει την αριστερά με την φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής».

Κλείνοντας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Τέλος, να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ