O Τόμσεν, σαν χειρουργός, παίρνει τις ζωές των Ελλήνων και αμείβεται πλουσιοπάροχα - iefimerida.gr

O Τόμσεν, σαν χειρουργός, παίρνει τις ζωές των Ελλήνων και αμείβεται πλουσιοπάροχα

O Τόμσεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είτε μείνει είτε φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Δανός Πολ Τόμσεν, θα παραμείνει ένας μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτές τις μέρες είναι στην Αθήνα για να αποφασίσει την τύχη της Ελλάδας».

Έτσι ξεκινά το κείμενό της η Δανέζικη ταμπλόιντ εφημερίδα Ekstra Bladet, όπου περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τον βίο και την πολιτεία του «σκληρού» του ΔΝΤ, επίσης Δανού Πολ Τόμσεν, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 57χρονος Τόμσεν είναι «σχεδόν άγνωστος στη Δανία, αλλά κορυφαίος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο οποίος μαζί με ελεγκτές από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αξιολογήσει αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Η εφημερίδα αποκαλεί τον Τόμσεν «ταλαντούχο» και τον παρομοιάζει με έναν «χειρούργο ο οποίος με το λεπτεπίλεπτο νυστέρι του βάζει τέρμα στις ζωές των άλλων»/

Ο «φιλόδοξος» Πολ Τόμσεν «αμοίβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι», επισημαίνεται στο άρθρο, την ίδια ώρα που «υποχρεώνει τους Έλληνες και τους Πορτογάλους να εργάζονται για μισθούς πείνας που να τρώνε ψωμί και νερό, όπως έγραψε το keeptakingreece».

Ο Τόμσεν περιγράφεται στο άρθρο ως ήσυχος αλλά σκληρός και ο πιο αποφασισμένος της Τρόικα ενώ περιγράφει ένα περιστατικό της συνάντησής του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Έλληνας υπουργός -υποτίθεται- του έδειξε μια τρύπα στο παράθυρο: «Βλέπεις αυτό στο παράθυρο; Είναι μια σφαίρα από διαδηλωτή. Θες να ανατρέψεις την κυβέρνηση;» του φώναξε σύμφωνα με την δανέζικη εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας, που απείλησε να παραιτηθεί. «Αυτό δεν με αφορά» ήταν η απάντηση του Τόμσεν.

Συνεχίζοντας, το άρθρο τονίζει ότι ο Τόμσεν δεν επηρεάζεται από την κριτική. «Το έδειξε άλλωστε όταν ήταν σε μια εκδήλωση στο London School of Economics απαίτησε μειώσεις μισθών στην Ελλάδα. Τον γιουχάισαν Έλληνες φοιτητές. Ο ίδιος δεν απάντησε».

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ