Γκέι δηλώνει ο 4ος στην παγκόσμια κατάταξη μποξέρ ελαφρέων βαρών Ορλάντο Κρουζ - iefimerida.gr

Γκέι δηλώνει ο 4ος στην παγκόσμια κατάταξη μποξέρ ελαφρέων βαρών Ορλάντο Κρουζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλωμένοι γκέι αποτελούσαν ανέκαθεν σπάνιο φαινόμενο στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Και όσοι επέλεξαν να αυτο-αποκαλυφθούν, το έκαναν προς το τέλος της καριέρας τους, όπως ο πρώην αστέρας του NBA Τζον Αμεάτσι. Αν όμως είναι μία φορά δύσκολο να είσαι επαγγελματίας αθλητής και να δηλώνεις γκέι, ας αναλογιστεί κανείς πόσο κουράγιο χρειάστηκε για να το κάνει ένας παγκοσμίου κλάσης μποξέρ.

Ο 31χρονος Πορτορικανός Ορλάντο Κρουζ, ο οποίος κατέχει την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των ελαφρέων βαρών, είναι ο πρώτος άντρας επαγγελματίας μποξέρ που βγήκε και ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι γκέι, μερικές μέρες πριν το μεγάλο του αγώνα με τον Μεξικανό Χόρχε Πάζος στη Φλόριδα, όπου ενδεχόμενη νίκη του ίσως τον οδηγήσει σε διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου.

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα Boxing Scene, ο Κρουζ είπε: «Μάχομαι πάνω από 24 χρόνια και, καθώς συνεχίζω την ανοδική μου πορεία, επιθυμώ να είμαι ειλικρινής προς τον εαυτό μου. Θέλω και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποτελώ πρότυπο για τα παιδιά που θέλουν να εμπλακούν με το επαγγελματικό μποξ. Έχω υπάρξει και θα παραμείνω περήφανος που είμαι Πορτορικανός, όπως επίσης πάντοτε ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι ένας περήφανος γκέι άνδρας».

Ο Κρουζ, ο οποίος έχει συμμετάσχει με τα χρώματα του Πουέρτο-Ρίκο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί αποφάσισε να αποκαλυφθεί τη δεδομένη στιγμή, πράγμα που ίσως το κάνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ισπανόφωνο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι Telemundo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ