Θ.Πάγκαλος:"Η χώρα χρειάζεται συναίνεση όχι εκλογές" - iefimerida.gr

Θ.Πάγκαλος:"Η χώρα χρειάζεται συναίνεση όχι εκλογές"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δίλημμα '180 ψήφοι για το Μεσοπρόθεσμο ή εκλογές' θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, δηλώνοντας πάντως αντίθετος με την προοπτική πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Την ίδια ώρα, ζητά τη σύμπραξη της ΝΔ σε αλλαγή-εξπρές του εκλογικού συστήματος, ώστε μικρότερο εκλογικό ποσοστό να δίνει ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα, αποφεύγοντας έτσι τυχόν ακυβερνησία.

«Προσωπικά, θέλω να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα», σημειώνει σε συνέντευξή του στη Real News ο κ.Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι 'δεν απειλεί κανέναν με πρόωρες εκλογές', αλλά αυτές θα προκύψουν 'εκ των πραγμάτων'... Έτσι, προκειμένου η χώρα να αποφύγει την ακυβερνησία, ζητά από ένα 'ισχυρό τμήμα' της ΝΔ να υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ώστε να δοθεί συμπαγής πλειοψηφία και να δοθεί νέα νομιμοποίηση στην κυβέρνηση. Ζητά ακόμα τη σύμπραξη της ΝΔ στην τροποποίηση του εκλογικού νόμου ώστε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, να ισχύσει τέτοιο σύστημα που θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στο πρώτο κόμμα. Ο ίδιος τάσσεται κατηγορηματικά κατά της 'κυβέρνησης προσωπικοτήτων', κατηγορώντας ως 'φασίστες και κάθε είδους αριστοκράτες' όσους τη ζητούν.

«Είναι σωστό να είμαστε όλοι πεπεισμένοι για την κρισιμότητα και την χρησιμότητα των νέων μεταρρυθμίσεων», λέει, 'βάζοντας στο παιχνίδι' όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τον λαό, ζητώντας παράλληλα από την αντιπολίτευση μία 'καλόπιστη και δημιουργική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων'. Ερμηνεύοντας τέλος, το Σύνταγμα, εξηγεί πως «όταν καταργηθεί η θέση, καταργείται και η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου, άρα απολύεται ελευθέρως, έστω και ως έσχατη λύση»...

Σε συνέντευξή του πάντως, στο Βήμα της Κυριακής, ο κ.Πάγκαλος μιλώντας για 'τεράστιο πάγκο' στο ΠΑΣΟΚ -και άρα καμία ανάγκη να καταφύγει κανείς σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων', σημειώνει πως «αυτό δεν αποκλείει να βάλεις και προσωπικότητες και να πλουτίσεις τον δημόσιο βίο». Εξαπολύοντας δε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για 'αυθαιρεσία' σε σχέση με όσα παρουσίασε στο Ζάππειο ΙΙ, τονίζει πως αν δεν δεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για συναίνεση, η τελευταία δεν έχει ανάγκη τον κ.Σαμαρά για να κυβερνήσει και να χτίσει την πολιτική της...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ