Σκουρλέτης: Ζητάμε εκλογές, η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη - iefimerida.gr

Σκουρλέτης: Ζητάμε εκλογές, η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη

Σκουρλέτης: Ζητάμε εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπή των νέων μέτρων και εκλογές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά απονομιμοποιημένη ειδικά μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τη λίστα Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84», ο κ. Σκουρλέτης είπε τα νέα μέτρα δεν πρέπει να έρθουν καν στη Βουλή, καθώς είναι «μέτρα εξόντωσης» όπως τα χαρακτήρισε. Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση δεν έχει την εξουσιοδότηση να τα εφαρμόσει καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών «την καθιστούν πολιτικά αναξιόπιστη» και «πολιτικά απονομιμοποιημένη». Όπως είπε, ακόμα κι αν περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή, θα ανατραπούν καθώς «θα φανεί ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης και εκλογές.

«Ζητάμε, πρώτα από όλα, να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, επιδιώκουμε την ανατροπή της κυβέρνησης και με αυτή τη λογική σειρά το επόμενο βήμα είναι οι εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Σκουρλέτης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αλέξη Τσίπρα που επιτέθηκε σήμερα στη Βουλή στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον για αξιοποίηση επιχειρηματιών από τη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας:

«Δεν θα ήθελα να είμαι συγκυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Βενιζέλος...Η εμπλοκή του στη "λίστα Λαγκάρντ" είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, αλλά είναι μια σταγόνα ειδικού βάρους, διότι συνιστά τεράστιο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο, το να κρατάς δύο χρόνια μια λίστα με τα συγκεκριμένα ονόματα στο συρτάρι σου και να τη διαχειρίζεσαι κατά το δοκούν. »

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, επιχειρηματίες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ εκβίαζαν τους εργαζομένους τους πριν τις εκλογές να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς, ενδεχομένως, που είναι μέσα στη λίστα είναι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που παραμονές των εκλογών εκβίαζαν τους εργαζόμενους τους, ότι αν ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα φύγουν. Το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά και τα είχαμε καταγγείλει και τότε με ονοματεπώνυμα. Έχω το δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι ο κ. Βενιζέλος έδωσε εκλογική μάχη δύο φορές, έχοντας μια λίστα ανθρώπων, που ενδεχομένως, σίγουρα, κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με "μαύρο χρήμα" και τους αξιοποίησε, είτε για να πάρει χρήματα για το κόμμα του, είτε για να τους εκβιάσει, είτε για να τον στηρίξουν. Και ρωτάω το χρεοκοπημένο ΠαΣοΚ στις τράπεζες, πώς έδωσε τη μάχη σαν να ήταν το ΠαΣοΚ της "ισχυρής Ελλάδας". Αυτά τα ερωτήματα νομιμοποιείται να τα βάζει ο καθένας. Μεθαύριο, οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους αυτή τη λίστα και να πουν "βρείτε πρώτα πόσα θα πληρώσουν αυτοί και αν πρέπει να πληρώσουν και μετά ελάτε να ψηφίσετε τα μέτρα τα οποία έρχονται να μας τελειώσουν σαν κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ