Συμβιβασμό με την Τρόικα επιδιώκει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Συμβιβασμό με την Τρόικα επιδιώκει η κυβέρνηση

Συμβιβασμό με την τρόικα επιδιώκει η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αυξήσει το ύψος των περικοπών του 2013 κατά 1 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τη Δευτέρα, πριν από το Eurogroup. Ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα των επιπλέον περικοπών 2,5 δισ. σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναζητώντας έναν «αμοιβαίο συμβιβασμό», όπως παραδέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, για την επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, εκδηλώνουν ανησυχία και αναγνωρίζουν ότι έχει διαμορφωθεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο, το οποίο απειλεί να τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό που ακολουθούσε ως πρόσφατα ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το Παρίσι όπου βρίσκεται σήμερα για να μιλήσει σε εκδήλωση της εφημερίδας International Herald Tribune και των New York Times αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει σε αυτό το θέμα, δύσκολα θα βρεθεί συμφωνία εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Είναι προφανές ότι αν δεν ευρεθεί συμβιβασμός με την Τρόικα ως το τέλος της εβδομάδας θα επανεξετασθεί και ο κυβερνητικός σχεδιασμός που προβλέπει ότι τα νέα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες ότι υπάρχει «μια μεγάλη διαφορά» με την Τρόικα και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει συμβιβασμός μέχρι το Eurogroup». Τόνισε ότι θα πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά «θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους, θα φανεί».

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών θα καταβληθεί προσπάθεια να προστεθούν στο πακέτο των περικοπών του 2013 μέτρα 1 δισ. ευρώ και παράληλα η Τρόικα να αποδεχθεί εξοικονομήσεις δαπανών σε υπουργεία που ως τώρα χαρακτήριζε αναποτελεσματικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ