Σκληρή λιτότητα στην Πορτογαλία με νέους φόρους στα εισοδήματα - iefimerida.gr

Σκληρή λιτότητα στην Πορτογαλία με νέους φόρους στα εισοδήματα

Σκληρή λιτότητα στην Πορτογαλία με νέους φόρους στα εισοδήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σκληρά μέτρα λιτότητας προχωρά η κυβέρνηση της Πορτογαλίας η οποία ανακοίνωσε αύξηση του φόρου όλων των κατηγοριών εισοδήματος. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες από οκτώ σε πέντε και να επιβάλει έκτακτη εισφορά 4% σε όλα τα εισοδήματα.

Τα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίκτορ Γκασπάρ στον απόηχο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων οι οποίες συνετάραξαν την χώρα τον Σεπτέμβριο, οπότε η κυβέρνηση απέσυρε τη δυσανάλογη αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζόμενων.

Εν τω μεταξύ, η Λισαβόνα προχώρησε σήμερα στην ανταλλαγή κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 3,76 δισ. ευρώ, συρρικνώνοντας έτσι το χρέος που η Πορτογαλία έπρεπε να αποπληρώσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2013. Ωστόσο δεν κατορθώθηκε να ανταλλαγεί ποσοστό ανώτερο του 40% των πορτογαλικών ομολόγων που έληγαν το Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας.

Τα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα έχουν απόδοση σχεδόν 9%, ένα απαγορευτικό κόστος δανεισμού.

Την Τετάρτη παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Λισαβόνα και το Πόρτο εξαιτίας απεργιακής κινητοποίησης ενώ ο πορτογαλικός Τύπος καλεί μέσα από δημοσιεύματα τους δανειστές της χώρας να χαλαρώσουν τους όρους του Μνημονίου που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ