Όταν ο Σμπώκος χτύπαγε τον Άκη για τα δέκα εκατομμύρια - iefimerida.gr

Όταν ο Σμπώκος χτύπαγε τον Άκη για τα δέκα εκατομμύρια

Όταν ο Σμπώκος χτύπαγε τον Άκη για τα δέκα εκατομμύρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαρτυρίες για επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του Γιάννη Σμπώκου μέχρι και το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν τη σύλληψή του έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς και νέα στοιχεία για την συμπλοκή του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με το «Βήμα» στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζει το γραφείο - και έχει κουδούνι με όνομα στενής του συγγενούς- υπάρχουν κάμερες που δίνουν εικόνα στο γραφείο του συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα κάτοικοι της πολυκατοικίας «πολλές φορές, πρωινές ώρες αλλά και βράδια, για αρκετά χρόνια, βλέπαμε τον κ. Τσοχατζόπουλο να ανεβαίνει στο διαμέρισμα. Επιπλέον τους τελευταίους μήνες είδαμε και ορισμένα γνωστά στελέχη του ΠαΣοΚ να έρχονται εδώ. Χθες το βράδυ είδαμε τους αστυνομικούς να κατεβάζουν τον κ. Σμπώκο, χωρίς ο ίδιος να αντιδρά... ».

Στο ίδιο γραφείο φέρεται να γίνονταν και άλλα μυστικά ραντεβού του κ. Σμπώκου με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιχειρηματίες και άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πρώην συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, στο γραφείο αυτό υπήρξε στις αρχές Ιουνίου 2010, συνάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Σμπώκο που φαίνεται να κατέληξε σε φιλονικία και σε ελαφρύ τραυματισμό του κ. Τσοχατζόπουλου στο πρόσωπο. Άλλωστε σημάδια αυτού του τραυματισμού ήταν εμφανή όταν ο πρώην υπουργός εμφανίσθηκε λίγα 24ώρα αργότερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου έδινε παρόν στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, μετά την αρχική αποκάλυψη του σκανδάλου.

Η αναφερόμενη «συμπλοκή» των δύο ανδρών φαίνεται πως είχε να κάνει με το «χρέος», ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να είχε ο κ. Σμπώκο προς τον πρώην υπουργό όπως αποκαλύπτεται στο ημερολόγιο και τις σημειώσεις του.

Μάλιστα το περιστατικό συνδέεται με τον εμπρησμό του ΙΧ αυτοκινήτου του γιου του κ. Σμπώκου στην Κηφισιά το βράδυ της 30η Ιουνίου του ίδιου έτους. Για την επίθεση αυτή δεν υπήρξε καμμιά ανάληψη ευθύνης και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ την συνδέουν άμεσα τον καβγά των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να είχε αναθέσει σε ομάδα αγνώστων να ασκήσουν «εξοντωτικές πιέσεις» προς τον κ. Σμπώκο προκειμένου να του επιστρέψει τα «οφειλόμενα ποσά», ενώ σύντομα δημιουργήθηκε «ρήξη» του κ. Τσοχατζόπουλου και εκείνων που ανέλαβαν να ασκήσουν τις πιέσεις στον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών αφού ο πρώην υπουργός φέρεται ότι δεν τους κατέβαλε το χρηματικό ποσό που τους είχε υποσχεθεί.

Η μη καταβολή των χρημάτων φαίνεται πως οδήγησε τους αγνώστους στην αρπαγή του αρχείου του, από την οδό Κομνά Τράκκα, με απόρρητα έγγραφα ώστε να τον αναγκάσουν να τους δώσει τα χρήματα. Η κλοπή 21 ντοσιέ, σημειώθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, και ο πρώην υπουργός είχε μιλήσει τότε για «κλοπή προσωπικών του δεδομένων από άγνωστους δράστες για μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ