Στουρνάρας: Αρκετά μεγάλο το κενό με την Τρόικα, θα γίνουν συμβιβασμοί - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Αρκετά μεγάλο το κενό με την Τρόικα, θα γίνουν συμβιβασμοί

Στουρνάρας: Αρκετά μεγάλο το κενό με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαραθώνια αναμένεται να είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα μετά τις εξελίξεις της Τετάρτης, καθώς όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας «υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κενό».

Η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικα και το χάσμα των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά την συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των δανειστών, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως «δουλεύουμε με ορίζοντα το Eurogroup, με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναπάντητο παραμένει ωστόσο το ερώτημα εάν οι διαπραγματεύσεις θα κλείσουν έως την Κυριακή. Παράλληλα πηγές του υπουργείου αποκάλυψαν πως αυτή τη στιγμή μας χωρίζουν 2,5 δισ. ευρώ και η μάχη που δίνεται δεν είναι απλώς αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ να μην αγγίξουν μισθούς και συντάξεις αλλά και να μην πέσουν στον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος ήδη έχει «βάρος» 7,8 δισ. ευρώ από πρόσθετα μέτρα.

Μεταξύ άλλων ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ να καθυστερήσει λόγω των σκληρών διαπραγματεύσεων, μία εξέλιξη που μόνο ως ζοφερό σενάριο θεωρούν το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν μπορεί να μη δοθεί η δόση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δεν αντέχουμε, υποστήριξε η ίδια πηγή.

Ο Στουρνάρας συναντά τον πρωθυπουργό

Αμέσως μετά την συγκεκριμένη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκτός του Μεγάρου Μαξίμου και εκεί διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν μεν ωστόσο υπάρχουν εμπόδια τα οποία και πρέπει να ξεπεραστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο όμως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κενό το οποίο πρέπει να καλυφθεί, χωρίς να το καθορίσει σε δισεκατομμύρια. Παράλληλα πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας. «Θα έχει κλείσει;» ρώτησε δημοσιογράφος τον υπουργό Οικονομικών με τον κ. Στουρνάρα να απαντά: «Θα έχει κλείσει, θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους. Θα φανεί».

Αναφορικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε η δόση να έρθει πάρα πολύ γρήγορα».

«Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με την Τρόικα»

Στην γερμανική εφημερίδα BILD, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ παράλληλα τόνισε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πάρει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, χρειαζόμαστε μόνο περισσότερο χρόνο. Αυτό ακριβώς θα εξηγήσω στους συναδέλφους μου, υπουργούς Οικονομικών», αναφερόμενος στην προσπάθειά του να πείσει το Eurogroup για την ανάγκη χορήγησης στην χώρα μας, επιμήκυνση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ